iOS 6.1.1 olmadı 6.1.2 verelim mi?

iOS 6.1.1 olmadı 6.1.2 verelim mi?

Apple, iOS 6.1 ve 6.1.1 güncellemeleriyle ortaya çıkan bazı problemleri iOS 6 tabanlı bütün telefonlar için hazırlayacağı 6.1.2 sürümüyle çözmeyi hedefliyor.

Geçtiğimiz ocak ayında yapılan iOS 6.1 uygulaması beraberinde bir çok problemi getirmişti. Güncellemenin yayınlanmasından sonra yaşanan şebeke sorunları, Vodafone İngiltere'nin yaptığı uyarılar yoluyla ortaya çıkmıştı.

İŞTE, iPHONE'UN ŞİFRESİNİ KIRMANIN İLGİNÇ YOLU

Aynı zamanda yeni uygulamanın pil ömrünü azalttığı yönündeki şikâyetlerinde artması üzerine Apple sadece iPhone 4S telefonlar için iOS 6.1.1’i yayınlamıştı.

iPhone 4S telefonlar için getirilen yeni güncelleme her ne kadar bazı sorunları çözse de kullanıcıları tam olarak memnun edebilmiş değil. Bunun yanında, iOS 6.1’i kullanan iPhone 4S telefonlar dışındaki cihazlar da şebeke sorunu yaşayabiliyor.

Ayrıca, Microsoft Exchange hesaplarının senkronizasyonu sırasında ortaya çıkan çeşitli problemler yeni güncellemelere olan güveni azalttı.

Ama bardağı taşıran son damla, istenilen iPhone’a şifre korumalı olsa dahi giriş yapılmasını sağlayan açık oldu. Yeni güncellemelerdeki bu açık nedeniyle, telefonunuz başkası tarafından ele geçirildiğinde arama yapılabilir, kişi listesi düzenlenebilir, resimlere ve sesli mesajlara ulaşılabilir.

Bunun üzerine Apple, iOS 6 tabanlı bütün cihazları güncellemek için iOS 6.1.2 sürümünün çalışmalarına başladı.

Apple’ın 20 Şubat tarihinde iOS 6.1.2 güncellemesini yayınlaması bekleniyor.

Zaman