İnternetten vergi ödeyenler dikkat

İnternetten vergi ödeyenler dikkat

Her yıl Ocak ve Temmuz aylarında iki eşit taksitte ödenen Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin (MTV) 2014 yılına ilişkin birinci taksitinin ödeme süresi yarın doluyor.

Gelir İdaresi Başkanlığı, vergilerini internet ortamında ödeyecek vatandaşları taklit internet sitelerine karşı uyardı.
Gelirler Dairesi Başkanlığı, ödeme süresinin son günlerinde meydana gelen muhtemel yoğunluktan etkilenmemek için ödemelerin son günlere bırakılmaması gerektiği konusunda uyardı. Motorlu Taşıtlar Vergisi mükellefleri, 2014 yılı Motorlu Taşıtlar Vergisi birinci taksitini; kredi kartı ile Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'nın internet sayfasında (www.gib.gov.tr) yer alan İnternet Vergi Dairesi/sık kullanılanlar/motorlu taşıtlar sorgulaması ve kredi kartı ile ödeme bölümüne giriş yaparak ödeyebiliyor. Araç sahipleri internet bankacılığını kullanarak veya banka şubelerine başvurarak ya da Motorlu Taşıtlar Vergisi yönünden mükellefiyet kaydının bulunduğu Vergi Dairesi Müdürlüğü'ne başvurarak ödeyebiliyor.

TAKLİT SİTELERE KARŞI UYARI

Motorlu Taşıtlar Vergisini internet üzerinden kredi kartı ile ödeyecek mükellefleri uyaran Gelirler Dairesi Başkanlığı, İnternet Vergi Dairesi ekranlarını kullanarak motorlu taşıt vergisi ve kredi kartı ile ödeme formu bulunduran, taklit internet sitelerinin kendileriyle ilgisi olmadığını açıkladı. Vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için vergilerini kredi kartı ile www.gib.gov.tr'den ödemeleri konusunda uyarı yapıldı.
Motorlu Taşıtlar Vergisi'ne ilişkin ayrıntılı bilgi için Vergi İletişim Merkezi'ne (VİMER - 444 0 189) başvurulabilecek.

Haber7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.