İnternetten ilan verenlere kötü sürpriz!

İnternetten ilan verenlere kötü sürpriz!

Maliye, internet sitelerine verilen satılık ve kiralık daire ilanlarını takibe aldı. İlan sahiplerinin vergi verip vermediği araştırılacak.

Maliye e-haciz öncesinde harekete geçerek mükellefleri vergi dairelerine çağırırken, sanal alışverişi de 3 koldan takibe aldı. Sanal vergi denetimiyle hem firmalar hem de eşyasını, evini internetten satanları da vergi sürprizi bekliyor.
"Xenon" tespit ediyor

Gelir İdaresi Başkanlığı, bankalardan aldığı kredi kartı işlem bilgileriyle internette ne kadar satış yapıldığını, lojistik ayağı ve kargo şirketlerinden alınan bilgilerle mal satan firmalara ulaşıyor.

Fiziki takiple birlikte "Xenon" denen dijital programla sanal ortamda ticaret yapan tüm firmalar tespit ediliyor. Yeni dönemde, evinin resmini çekip kiralık ilanı veren, satışa çıkaran vatandaşların da vergi ödemesi gerekecek.
"Vergi kaydını yaptırın"

İnternet üzerinden ister ürün satılsın ister araç, herkesin vergi mükellefi olduğunu anımsatan yetkililer, sanal satış yapan herkesin vergi kaydını yaptırması gerektiğini belirtti.

Yetkililer, "Vergi dairelerine şahsen başvurmaları zorunlu. Böyle bir satış ticari faaliyet anlamına gelir" dedi. Sanal ortamda kazanç elde ettiği belirlenen isimlere tebligat gönderilerek, bağlı bulunduğu vergi dairesine davet ediliyor. Vergi daireleri, trafikten öğrenim kredisine kadar borcu olan mükellefleri çıkardı. Gelir vergisi beyannameleri de alındıktan sonra borçlu mükelleflere mektup gönderilmeye başladı.

Haber7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.