İnternetten alışverişi sevdik

İnternetten alışverişi sevdik

Alışveriş yapanlar genellikle giyim ve spor malzemesi, elektronik araç, ev eşyası, seyahat ile ilgili faaliyetler, kitap, dergi ve gazete satın alıyor.

Türkiye'de internet erişiminin yaygınlaşması ve akıllı telefon kullanımının yaygınlaşması internetten yapılan alışverişleri de artırdı. Hükümetin 2015 Programında, geniş bant internet erişiminin yaygınlaşmasıyla hane halkı internet kullanım oranının yükselmesi, kredi kartı sahiplik oranının yüksek olması, mobil ve akıllı telefon kullanımının artması, sektörde kurumsal firmaların öne çıkması ile birlikte elektronik ticaret hacminde son yıllarda büyük artış görüldüğü belirtildi.  2011 yılında internet kullanan bireylerin internet üzerinden kişisel kullanım amacıyla mal veya hizmet siparişi verme ya da satın alma oranı yüzde 18,6 iken, bu oran 2014 yılında yüzde 30,8'e yükseldi.
Programda, internet üzerinden alışveriş yapan bireylerin genellikle; giyim ve spor malzemesi, elektronik araç, ev eşyası, seyahat ile ilgili faaliyetler, kitap, dergi ve gazete satın aldığı belirtildi.
 
Türkiye

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.