İnternetten alışveriş yapanlar dikkat!

İnternetten alışveriş yapanlar dikkat!

TESK Genel Başkanı Palandöken: Türkiye'de faaliyet gösteren yaklaşık 15 bin e-ticaret firması, müşterilerinin kişisel bilgilerini 1 Mayıs 2015'ten itibaren korumakla yükümlü olacak"

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Türkiye'de faaliyet gösteren yaklaşık 15 bin e-ticaret firmasının, müşterilerinin kişisel bilgilerini 1 Mayıs 2015'ten itibaren korumakla yükümlü olacağını belirtti.

Palandöken, yazılı açıklamasında, Türkiye'de internet kullanıcı sayısının 37 milyonu, sanal mağazalarda satış yapan site sayısının da 15 bini geçtiğini ifade etti.

e-ticaretin, geçen yıl yapılan 41 milyar 883 milyon liralık satış hacmiyle perakende sektörünün önemli bir parçası olduğunu kaydeden Palandöken, e-ticaretin Anadolu'da da hızla yayılmaya başladığını belirtti.

Yeni pazarlara açılma, satışları artırma ve yeni markalar oluşturmanın bir yolunun da e-ticaretten geçtiğini ifade eden Palandöken, şunları kaydetti:

"e-ticaret 2014 yılında yüzde 25 büyüdü. Elektronik ticareti düzenleyen kanun ile e-ticaret firmalarına müşterilerinin kişisel bilgilerini 1 Mayıs 2015 tarihinden itibaren koruma yükümlülüğü getirildi. Güvenilir sitelerden alışveriş yapmak bundan sonra çok önemli olacak. Bunu güvenlik sertifikası alarak sağlayabilirler."

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.