İnternet ortamında görme engellilere Kur'an eğitimi

İnternet ortamında görme engellilere Kur'an eğitimi

İnternet ortamında görme engellilere Kur'an eğitimi

Müezzin Cinkara, internet ortamında kurdukları "Gönül Teli" isimli sesli sohbet odasında, Tükiye'de ve dünyanın çeşitli ülkelerinde yaşayan kendisi gibi görme engellilere Kur'an eğitimi veriyor Cinkara: "Bu iş gönül işi ben de seve seve herhangi bir ücret beklemeden Kur'an'ı Kerim öğretiyorum"

Müezzin Rıdvan Cinkara, internet ortamında kurdukları "Gönül Teli" isimli sesli sohbet odasında, Türkiye'de ve dünyanın çeşitli ülkelerinde yaşayan kendisi gibi görme engellilere Kur'an eğitimi veriyor.

Cinkara, yaptığı açıklamada, göreve başladığı 2006'dan bu yana görme engellilerin eğitimiyle yakından ilgilendiğini belirtti.

Görme engellilerin Kur'an kurslarına sağlıklı şekilde gitme imkanı bulamadığını vurgulayan Cinkara,  bunun üzerine internet ortamında "Gönül Teli" adlı sesli sohbet odası projesini hayata geçirdiklerini dile getirdi.

 Kursa 45 görme engelliyle başladıklarını anlatan Cinkara, şöyle konuştu:

"Başta Türkiye olmak üzere dünyanın farklı ülkelerinde yaşayan engelli kardeşlerimiz bu sayede Kur'an öğrenme imkanına kavuşacak. Haftanın belirli gün ve saatinde internet ortamında bir araya geliyoruz. Bu çalışmaya 'Gönül Teli' adını verdik. Bu iş gönül işi ben de seve seve herhangi bir ücret beklemeden katılımcılara Kur'an öğretiyorum."

Cinkara, görme engellilere yönelik Kur'an seferberliği başlattıklarını hatırlattı.

Görme engelli Mehmet Saraç ise internet ortamını en iyi şekilde değerlendirdiklerini dile getirdi.

İstanbul'da yaşayan Kamuran Sezer de kabartma yazıyı okulda öğrendiğini ifade ederek, "Sohbet odasında eksikliklerimi gideriyorum. İnşallah Kur'an-ı Kerim'i en iyi şekilde öğreneceğim" diye konuştu.

Ahmet Kartal da Almanya'da yaşadığını vurgulayarak, "İki yıl öncesine kadar internet ve bilgisayarla hiç ilgim yoktu. Mehmet Saraç'la tanıştım onun sayesinde böyle bir imkan olduğunu öğrendim. Kur'an okumayı çok istiyorum, inşallah başarılı olurum" dedi.

Akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.