İnternet hızında yeni devir başlıyor

İnternet hızında yeni devir başlıyor

Japon teknoloji şirketleri ilk kez gerçek hayat şartlarında 5G teknolojisini test etti. Testlerde internet tarihinin rekor veri aktarım hızına ulaşıldı

Japonlar teknoloji şirketleri 5G konusunda gerçekleştirdikleri testlerde başarılı oldular. Testlerde internet tarihinde veri aktarımında en yüksek hıza ulaşıldı. 

Japonya'nın mobil hizmet sağlayıcısı NTT DoCoMo ve Huwaei şirketi tarafından ilk kez gerçek hayat şartlarında testler gerçekleştirildi. Testlerde şu an kullanılan telefonlarla uyumlu bir spektrumda birçok kullanıcı, internete aynı anda bağlandı. Testlerde ilk kez 3,6 Gbps'lik veri aktarım hızına ulaşıldı. 

Normal şartlarda 4G teknolojisinde veri aktarım hızı en fazla 20Mbps'ye ulaşabiliyor. Bu hızın yeni tekonolojik ürünlerin de çok çeşitlilik göstermesine vesile olacağı belirtiliyor. Akıllı otomobiller, evler ve makineler gibi... 

NTT DoCoMo'dan Takehiro Nakamura, yaptığı açıklamada geniş çoklu-kullanıcı ortamında bu tür bir testin ilk kez başarıya ulaştığını ve dolayısıyla önemli bir kilometre taşına ulaştıklarını söyledi. 

Nakamura, şöyle devam etti: Sektörün 5G'yi 2020'de ticari hale getirmek için çalıştığını düşündüğümüzde bu, gerçekten de cesaret verici... Japonya'daki denemelerimizin bir sonraki aşamasında daha da etkileyici sonuçlar bekliyorum.

Dünya Bülteni 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.