İnternet bağımlısı çocuklarda şizofreni riski

İnternet bağımlısı çocuklarda şizofreni riski

Sanal dünyanın gerçek yaşamın önüne geçtiğini, bu durumun özellikle çocuklarda şizofreniye yol açabileceğini söyleyen Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesinden Psikiyatrist Kuzeymen Balıkçı,..

“Şizofreni kişinin gerçek dünyada mantığını kullanarak yaşaması yerine kendi dünyasında yaşamasıdır. İnternet bağımlılığı yüzünden zamanının çoğunu sanal âlemde oyun oynayarak geçiren çocuk için de böyle bir tehlike var” dedi.

Sanal dünyanın gerçek yaşamın önüne geçtiğini, bu durumun özellikle çocuklarda şizofreniye yol açabileceğini söyleyen Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesinden Psikiyatrist Kuzeymen Balıkçı, “Şizofreni kişinin gerçek dünyada mantığını kullanarak yaşaması yerine kendi dünyasında yaşamasıdır. İnternet bağımlılığı yüzünden zamanının çoğunu sanal âlemde oyun oynayarak geçiren çocuk için de böyle bir tehlike var” dedi. Sanaldaki oyunlarla gerçek hayattaki risklere kapalı olan çocuğun gelişiminin problem olduğuna dikkat çeken Balıkçı “Mesela gerçek hayatta kaza yaptığınızda başınıza kötü bir şey geleceğini biliyorsunuz ama sanal dünyada araç kullanan bir çocuk kazadan sonra oyunu yeniden başlatabiliyor. Bu gibi durumlar çocukların gerçeklik algısını kaybetmesine ve şizofreniye benzer bir ruh hâli içine girmesine sebep oluyor” dedi.

Türkiye

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.