Instagram'dan ahlaki değerler için çok önemli yeni karar

Instagram'dan ahlaki değerler için çok önemli yeni karar

Dünya'da en çok kulanılan Sosyal medya araçlarından bir tanesi İnstagram, artık o resimlere izin vermeyecek. İşte İnstagram'dan o tarihi karar!

İnstagram, müstehcenlik ve bu yönde paylaşımların azaltılmasına yönelik yeni kararlarını topluluk kuralları bildirisi ile yayınladı. Bu şekildeki resimlerin hepsini kaldıracağını ve sürekli koyan kişiler hakkında yasal işlemlerine başvuracağını belirtti. Sanat için bu şekilde resim koyan kişileri anlıyoruz ama bu durumlar çok ince ve keskin sınırlar ile çevrilecek. açıklamasında bulundu.

İnstagram'dan bir yenilik geldi. Artık ahlaki değerlere aykırı olan resimler yüklenemeyecek ve hepsi anında ortadan kaldırılacak. 

300 milyon kayıtlı kullanıcısı bulunan popüler fotoğraf paylaşma platformu Instagram, bundan böyle müstehcen görüntülerin uyarı verilmeksizin kaldırılacağını duyurdu.

Instagram bugün taciz ve pornografiyi daha da azaltma amacıyla yeni bir topluluk kuralları bildirisi yayınladı. memuruz.net'in haberine göre bu bildiri, Instagram'ın 2012 yılında Facebook tarafından satın alındığından beri en büyük kural değişimi olarak dikkat çekiyor.
 
Instagram kamu politikası yöneticisi Jackson Colaco, "Eski topluluk kurallarımız doğrultusunda insanlara bir nevi 'fazla kaba olmayın' diyorduk. Ancak yeni getirdiğimiz bu düzenleme ile onlara 'kimseyi taciz edemezsiniz!' diyeceğiz. Ve bizce yeni düzenlememizin dili bu tarz kullanıcılar için oldukça sert olacak."

Ne tür içeriklerin paylaşılabileceği, nelere tolerans gösterilip, nelere izin verilmeyeceği (çıplaklık gibi) hakkında açıklamalarda bulunan Colaco, İnsanların müstehcenliğe dayalı sanatsal! fotoğraflar paylaşmasını çok ince ve keskin sınırlarla çevreleneceğini belirterek "çıplaklığa kesinlikle izin vermeyeceğiz." dedi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.