Instagram üzerinden ticaret yapanları ilgilendiren gelişme

Instagram üzerinden ticaret yapanları ilgilendiren gelişme

Instagram yeni duyurduğu özelliği ile e-ticaret yapan hesapların işlerini kolaylaştırmayı planlıyor. Şu an için belirli profillerde aktif olan özellik, yakın zamanda tüm kullanıcıların hizmetine sunulacak.

Fotoğraf ve video paylaşmaya imkan tanıyan Instagram, bu özelliği ile birçok kişinin ürün satışı yapabileceği platform haline dönmüş durumda. Bunu fırsat bilen Instagram, ücreti karşılığında kullanıcılara reklam hizmeti veriyor.

Bu sayede insanların kolay yoldan satış yapmasına yardımcı olan Instagram, yeni eklediği e-ticaret ödeme işlemleri özelliği ile kullanıcıların işini daha da kolaylaştırmayı planlıyor.


Facebook’un F8 konferansında duyurulan bu yeni özelliğin, ilk başlarda küçük işletmelerin rezervasyon işlerinde kullanılacağı daha sonra tüm işletme profillerinde aktif olacağı bilgisi paylaşıldı.

Kredi kartı bilgilerinin Instagram’a kaydedilmesi ve satın almak istenilen ürünü anında tek tuşla satın alınması mantığı ile çalışacak olan sistem, akıllara Facebook’un Cambridge Analytica skandalınıgetiriyor.

Facebook’un 2012 yılında Instagram’ı satın aldığını hatırlatmakta fayda var.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.