İnsanlık örnek İslam alimlerine muhtaç

İnsanlık örnek İslam alimlerine muhtaç

Görmez, 56 ülkeden 370 öğrencinin eğitim gördüğü Uluslararası Anadolu İmam Hatip Lisesi'ni ziyaret etti

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, 56 ülkeden 370 öğrencinin eğitim gördüğü Türkiye Diyanet Vakfı Fatih Sultan Mehmet Uluslararası Anadolu İmam Hatip Lisesi'ni ziyaret etti.
 
Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Görmez, öğrencilere burada yaptığı konuşmada Hazreti Peygamber'in ilim için evini, ailesini ve ülkesini bırakarak göç edenlerden övgüyle bahsettiğini kaydetti.
 
"Öyle bir yoldasınız ki Peygamberimizin ifadesiyle melekler size kanatlarını geriyor. İlim öğrenmek için ailenizi, memleketinizi bırakarak geldiniz. Hepinizi kutluyorum" ifadelerini kullanan Görmez, İslam dünyasının kalbi İstanbul'da Türkiye'den 120, 55 ülkeden 250 öğrenciyi bir arada görmekten mutluluk duyduğunu ifade etti.
 
Müslümanların zor bir süreçten geçtiğini, şu an insanlığın en muhtaç olduğu konunun, insanlara örnek olacak İslam alimlerinin yetişmesi olduğunu aktaran Görmez, "Sizler burada yetişerek gittiğiniz ülkelerde topluma ışık tutacaksınız. Sadece kendi şehrinize, ülkenize değil, ışığınız İstanbul'a da yansıyacak" dedi.
 
1. Latin Amerika Müslüman Dini Liderler Zirvesi'ne katılan bir temsilcinin gözyaşlarıyla anlattığı bir hatırasını öğrencilerle paylaşan Görmez, Latin Amerikalı Müslüman bir temsilcinin "Zirveye katılmak için İstanbul'a geldim. Ülkemde benden başka cuma namazı kıldıracak kimse kalmadı" diyerek İspanyolca eğitim verecek imam hatip lisesi açılmasını istediğini bildirdi.
 
"İlim rütbelerin en yücesidir"
 
Mümin insanın büyük düşünmesi gerektiğini vurgulayan Görmez, İmam Gazali'nin 51 yıl yaşadığını, babası çocukken vefat ettiği için ilme de geç başladığını, İmam Gazali'nin hayatına bakıldığında çok dolu bir hayat yaşadığı ve yazdığı kitaplar ömrüne Taksim edildiğinde bir güne 20-30 sayfa düştüğünü, hayatı boyunca 510 kitap yazdığını anlattı.
 
Görmez, "İlim, rütbelerin en yücesidir. Rütbesi olan alimlere her ülkede ihtiyaç var. Zamanınızı çok iyi değerlendirin. İlim tek başına yetmez, ilimle beraber, Salih Amel lazım. Salih Amel, İnsanın fıtratına, ümmetin maslahatına ve Allah'ın rızasına uygun ise salih ameldir.  Bir müminde olması gereken 5 özellik var. Bunlar sadık iman, sahih ilim, Salih Amel, samimi niyet ve selim kalptir" ifadelerini kullandı.
 
Okul Müdürü Mustafa Üçüncü ise okulda bulunan 370 öğrenciden yaklaşık 30'unun hafızlık eğitimi de aldığını, bu yıl 111 yabancı öğrenciyi mezun vereceklerini ve öğrencileri üniversite sınavlarına da hazırladıklarını aktardı.
 
aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.