'İnsanlık hepimizi taşıyan ortak gemiyi deliyor'

'İnsanlık hepimizi taşıyan ortak gemiyi deliyor'

Konya'da "Kutlu Doğum" haftası programına katılan Diyanet İşleri Başkanı Görmez, insanlığın hepimizi taşıyan ortak gemiyi deldiğini ifade etti.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "İnsanlık ortak evimiz ve yurdumuz olan kainatı bozmaya başladı. İnsanlar, birlikte yaşama ahlakını kaybetmeye başladı. İnsanlık birbirine zulmediyor. İnsanlık hepimizi taşıyan ortak gemiyi deliyor. Kainat, tabiat insanlığı taşıyamamaya başladı" dedi.

Görmez, Konya Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongre Merkezi'ndeki "Kutlu Doğum" programında, bu toprakların insanlarının Diyanet İşleri Başkanlığıyla 25 yıldır kutladığı Kutlu Doğum haftasının sıradan bir hafta olmadığına işaret etti.

Kutlu Doğum Haftası'nın bir doğum günü kutlaması olmadığını vurgulayan Görmez, "Kutlu doğum o büyük doğumun getirdiği rahmeti insanlığa taşımak için insanın yüreğinde varolan o muhteşem sevgiyi ilim sofrasına, irfan mektebine, hikmet sofrasına dönüştürmek için onu yaşanan ahlaka dönüştürmek için bu toprakların insanlarının çeyrek asırdır kutlaya geldiği bir haftadır" diye konuştu.

"İnsanlık hepimizi taşıyan ortak gemiyi deliyor"

Kutlu Doğum Haftası'nın sadece bu topraklarda kutlanmadığını belirten Görmez,  bütün dünyadaki Müslümanlarca kutlanan bir hafta olduğunu dile getirdi.

Bu büyük fırsatı başka şekillerde yorumlamanın asla doğru olmadığını aktaran Görmez, bu haftaları idrak ederken rahmet Peygamberinin insanlığa kazandırdığı ama insanlığın kaybetmek üzere olduğu bazı değerleri ön plana çıkarttıklarını vurguladı.

 Bu yıl Hazreti Peygamber ve bir arada yaşama ahlakı, Hazreti Peygamber ve birlikte varolma ahlakı, birlikte varolma hukuku üzerinde durduklarını anlatan Görmez, şöyle devam etti:

 "İnsanlık ortak evimiz ve yurdumuz olan kainatı bozmaya başladı. İnsanlar birlikte yaşama ahlakını kaybetmeye başladı. İnsanlık birbirine zulmediyor. İnsanlık hepimizi taşıyan ortak gemiyi deliyor. Kainat, tabiat insanlığı taşıyamamaya başladı. Bağdat'tan, Şam'dan, Kahire'den, Yemen'den, Libya'dan, bütün İslam coğrafyalarından ateşler yükseliyor. Birlikte yaşama ahlakını dünyaya göstermiş Müslümanlar birbirlerini katletmeye başladı. Asabiyetini, ırkını, mezhebini, meşrebini Müslümanlar dinlerinin, imanlarının, Muhammed Mustafa'ya ümmet oluşlarının önüne çıkarmaya başladı. Onun için Resul-i Ekrem'in yeryüzüne getirdiği hak ile adalet ile barış ile ahlak ile hukuk ile yeniden bir arada nasıl yaşayabiliriz, bunu yeniden inşa ve ihya etmeye çalışıyoruz."

Yeryüzünde İslam ile ilgili nice kitlelerin kalbine korku salındığına dikkati çeken Görmez, İslamofobi diye bir hastalığın yurtdışında, batı dünyasında yaşayan kişileri, Müslüman kimliğini tehdit etmeye başladığını söyledi.

"Beden ülkemizin sultanı olan kalbimizi unutuyoruz"

Mehmet Görmez, şöyle devam etti: 

"Biz Müslümanlar bazen bütün ülkelerin sorunlarıyla uğraşırız ancak kendi beden ülkemizi unuturuz. Bütün ülkelerin sorunlarını çözmeye çalışırız ama beden ülkemizin sultanı olan kalbimizi unuturuz. Bazen bütün dünyanın sorunlarını omuzlarımıza alırız. Bütün dünyaların sorunlarını çözmeye çalışırız ama gönül dünyamızı unuturuz. Gönül dünyalarımızı ihya etmeden, dünyaların sorunlarını çözemeyiz. Peygamberimizin birlikte yaşama ahlakı konusunda insanlığa bıraktığı en büyük ilkelerden bazılarını hatırlatmak istiyorum. Bunlar merhamet, tevazu, affetmek, emanettir." 

Programa Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Ekrem Keleş, Konya Valisi Muammer Erol, İl Müftüsü Ali Akpınar ile çok sayıda davetli katıldı.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.