İnsanlar bildikleri dillerde hak başvurusu yapabilmeli

İnsanlar bildikleri dillerde hak başvurusu yapabilmeli

TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı Yahya Akman, mevzuata göre, komisyonlarına Türkçe dışındaki dillerde başvuru yapılmadığını hatırlatarak bu duruma karşı çıktı.

Bu göreve gelmesi nedeniyle basın mensuplarıyla sohbet toplantısı yapan Akman, karşılarına Kürtçe bir dilekçe gelmesi halinde nasıl tepki vereceklerine ilişkin bir soru üzerine, "Bana sorarsanız, hak arama noktasıyla ilgili başvurularda insanlar istedikleri veya bildikleri dillerde başvuru yapabilmeli. Çünkü, hak arama başka bir şeydir. Polis merkezlerinde 155'te, Kürtçe bilen insanların olması buna bir örnektir. Sadece Kürtçe bilen birisi aramışsa, o anda kendisine cevap verebilecek birisinin olması önemli." dedi. Ancak mevcut durumda başvuruların Türkçe yapılmasının gerektiğini söylerken, zaten bir tercüme mekanizmalarının da bulunmadığını hatırlattı.

'İKTİDAR vekilleri 100'ER YTL GÖNDERSİN' TALEBİ

Dilekçe Komisyonu'na, 23. Dönem'de 598 kadın ve 3 bin 275 erkek başvurdu. 139 dilekçe de STK'lardan geldi. Komisyona bu sürede toplam 4 bin 12 dilekçe gönderildi. Gelen ilginç taleplerden birini, vatandaşın "İktidardaki tüm milletvekillerinden 100'er ye te le istiyorum." başvurusu oluşturdu.
Zaman