İnsani Yardım Platformu, Çad'da

İnsani Yardım Platformu, Çad'da

Çad'a ulaşan İnsani Yardım Platformu yetkilileri, çalışmalarına başladı.

Orta Afrika Cumhuriyeti'nde yaşanan çatışmalar sonrası Çad'a sığınanlara yardım ulaştırmak için başkent N'djamena'ya giden İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Yeryüzü Doktorları, Cansuyu Derneği, Beşir Derneği, Deniz Feneri Derneği ve Uluslararası Doktorlar Birliği (AİD) yetkilileri, Türkiye'nin Çad Büyükelçisi Ahmet Kavas'ın öncülüğünde, Uluslararası İşbirliği Genel Müdürü Moussa Adji Maye ile görüştü.
İnsani Yardım Platformu yetkilileri, daha sonra, Türkiye'nin Çad Büyükelçiliği'nde Çad Kamu Sağlığı, Sosyal Eylem ve Ulusal Dayanışma Bakanlığı ile Uluslararası İşbirliği ve Planlama Bakanlığı görevlileriyle bir araya geldi. Toplantıda, İnsani Yardım Platformu yardımlarının yerinden edilmiş kişilerin bulunduğu kamplara sağlıklı şekilde ulaştırılması ve dağıtımı konusu ele alındı.
Büyükelçi Ahmet Kavas, yaptığı açıklamada, Türkiye'den Çad'a gönderilen ve Orta Afrikalı mültecilere dağıtılacak yardımların en önemli konuları olduğunu söyledi.
Yardımları ulaştıracak uçağın vaktinde inmesi ve malzemelerin zamanında boşaltılması için ilgili bakanlıklarla görüştüklerini ifade eden Kavas, ''Bugün yaptığımız en önemli iş; Çad makamlarıyla görüşerek gerekli her türlü izin ve çalışma imkanlarını oluşturmak oldu. Hızlı ve güzel bir süreç geçirdik. Dağıtım sürecinin de böyle olmasını dilerim'' diye konuştu.
Genel Müdür Adji Maye ise Türkiye'nin yardım faaliyetlerinden memnuniyet duyduklarını belirterek, Başbakanlık ve Sağlık Bakanlığı yetkilileriyle bir araya gelip insani yardım kampanyasına gerekli izin ve kolaylıkların sağlaması için bir toplantı gerçekleştireceklerini dile getirdi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.