İnsani konularda olumlu sonuç alamadık

İnsani konularda olumlu sonuç alamadık

BM Suriye Özel Temsilcisi İbrahimi, Cenevre görüşmelerinde insani yardım konularında şu ana kadar olumlu bir sonuca ulaşamadıklarını söyledi.

BM Suriye Özel Temsilcisi El Ahdar el-İbrahimi, Cenevre görüşmelerinde insani yardım konularında şu ana kadar olumlu bir sonuca ulaşamadıklarını söyledi.

Suriye muhalefeti ve rejim temsilcileri arasında BM arabuluculuğunda süren görüşmelerin dördüncü gününün tamamlanmasının ardından basın toplantısı düzenleyen İbrahimi, aylardır abluka altında olan Humus’a yardım konusunda görüşmelerden şu ana kadar olumlu bir sonuç çıkmadığını söyledi.

“İnsani konularda yürüttüğümüz istişareler ne yazık ki fazla bir sonuç alamadık” diyen İbrahimi, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Dün size söylemiştim. (Suriye’deki) yönetim ile Humus’un eski şehrindeki kadın ve çocukların buradan ayrılabilmeleri konusunda anlaşmıştık. Sanırım bunun nasıl olması gerektiğini konusunda hala danışmalar devam ediyor. Yönetimin de bunun gerçekleşmesini istediğini düşünüyorum. Ama bu kolay değil. Çünkü sniperlar ve daha birçok farklı problem var.”

Humus’a insani yardım götürmek üzere Şam’da hazır bekleyen yardım konvoyu konusunda da görüşmelerde bulunduklarını anımsatan İbrahimi, “Gıda ve diğer yardımları taşıyacak yardım konvoyunun Humus’a gidebilmesi konusunda da şu ana kadar alınmış bir karar yok” açıklamasını yaptı.

BM Temsilcisi, Suriye yönetimi ve muhaliflerden abluka altında olan bölgelerde sivillere yardım ulaştırılması konusunda daha fazla anlayış ve destek göstermesini beklediğini dile getirdi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.