İnsan Hakları İzleme Örgütü, araştırma başlatılmasını istedi

İnsan Hakları İzleme Örgütü, araştırma başlatılmasını istedi

İnsan Hakları İzleme Örgütü, ülkede gözaltılar sırasında gerçekleşen ölümlere ilişkin kapsamlı araştırma başlatılmasını istedi.

Tunus'ta gözaltılar sırasında meydana gelen ölümlerde darp izlerine rastlanmasının ve gözaltına alınanların durumunun ailelerine hemen bildirilmemesinin olaylar hakkında şüpheleri artırdığı belirtildi.

İnsan Hakları İzleme Örgütünden (HRW) yapılan açıklamada, "gözaltılar sırasında meydana gelen ölümlerin şüpheleri artırdığı ve ülke yönetiminin söz konusu ölümlere ilişkin kapsamlı ve şüphelerden uzak bir inceleme başlatması gerektiği" bildirildi.

Açıklamada, gözaltında ölenlerin ailelerinin tanıklıklarına göre cesetlerde işkence izlerinin çok belirgin olduğu ve bunların fotoğraflarının HRW tarafından teslim alındığı aktarıldı.

Örgüt, eylül ve ekim aylarında gözaltına alınan Süfyan el-Diridi ve Kays Berhuma'nın cesetlerinin kısa süre sonra başkentteki Şarl Nikol Hastanesi morgunda olduğunun bildirilmesi üzerine harekete geçti. HRW, 2013 ve 2014 yıllarında da gözaltılar sırasında çok sayıda ölümün gerçekleştiğini belirtti.

Örgütün araştırmacılarından Amine el-Kalali, söz konusu iki kişinin gözaltında neden ve nasıl öldüklerine dair açıklama yapılmaması durumunda Tunus adalet sisteminin doğruluğunun tartışılır olacağını ifade etti.

(AA)

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.