'İnsan gibi yaşamak istiyoruz'

'İnsan gibi yaşamak istiyoruz'

Batı Şeria'nın El Halil kentinde yaşayan Filistinli esnaf Jamal Maraga, "Tek isteğimiz, insan gibi yaşamak. İsrailli yerleşimciler, bize hayvanmışız gibi davranıyor" dedi.

Eski şehir merkezinde İsrail'in yerleşim politikasına direnen ve dükkanını terk etmeyen birkaç esnaftan biri olan 53 yaşındaki Maraga, "Bütün hayatım, babamdan kalan bu dükkanda geçti. Daha 7 yaşındayken babama yardım etmek için dükkana gelirdim. Burada 46 yılım geçti. Eskiden burası, kalabalık, işlekti, ama artık gördüğünüz gibi bomboş. Yahudi yerleşimciler, şehrin merkezini işgal ettiler" dedi.

Birçok Filistinlinin dükkanlarını terk etmek zorunda kaldığına dikkati çeken Maraga, sözlerine şöyle devam etti:

"Bununla da kalmadı, evlerimize el koydular. Dükkanlarımız üstüne ev yapıp yerleştiler. Tek isteğimiz, insan gibi yaşamak. Yerleşimciler, bize hayvanmışız gibi davranıyor. Üst katlardan çöplerini dükkanlarımızın önüne atıyorlar. Dükkanlarımızın önüne metal ağ çektik ama bazen bu ağlar da işe yaramıyor. Tepeden pis su, çamaşır suyu, idrar döküyorlar, çürümüş yumurta atıyorlar. Bütün bunlar, İsrail askerlerinin gözünün önünde oluyor. Şikayet ediyoruz ama bizi dinleyen kimse yok."

Yerleşimcilerin kendilerini evlerinden, dükkanlarından atmak istediğini savunan Maraga, "Eski şehir merkezinden geriye sadece bu caddedeki dükkanlar kaldı. Esnaf da duruma alıştı. Burada kalmaya kararlıyız. Vazgeçmeyeceğiz. Burası bizim vatan toprağımız" dedi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.