İnşaatına tuğla taşıdığı okuldan emekli oldu

İnşaatına tuğla taşıdığı okuldan emekli oldu

Afyonkarahisar'da inşaatı için tuğla taşıdığı ve mezun olduğu okulda 26 yıl öğretmenlik yapan Düzağaç, emekli olmanın mutluluğunu yaşıyor.

Afyonkarahisar'da inşaatı için tuğla taşıdığı liseden mezun olan ve aynı okulda 26 yıl öğretmenlik yapan İsmail Düzağaç, emekli oldu.

Düzağaç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğretmenlikten emekli olduğu okulda 1967'de eğitime başladığını söyledi.

Ortaokulda eğitim aldığı yıllarda okulun lise binası inşaatına tuğla taşıyarak katkı sunduğunu belirten Düzağaç, 7 yıl eğitim aldıktan sonra bu okuldan mezun olduğunu aktardı.

Düzağaç, lise öğreniminin ardından üniversite hayatının Erzurum'da geçtiğini ifade ederek şöyle konuştu:

"Burada Türkoloji bölümünü bitirdikten sonra aldığım formasyon eğitimi ile öğretmenlik hakkı kazandım. Afyonkarahisar'da göreve başladım. Bir dönem çeşitli okullarda Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenliği yaptım. Daha sonra ortaokul ve lise öğrenciliği yaptığım Afyonkarahisar İmam Hatip Lisesi'ne atandım. Öğrencilik yaptığım okula öğretmen olarak gelmek benim için büyük heyecan yarattı. 26 yılı bu okulda olmak suretiyle 40 yıl öğretmenlik hayatım oldu."

Öğrenciliğinde okulun bulunduğu yerlerin marul bahçeleri ile çevrili olduğunu dile getiren Düzağaç, şunları kaydetti:

"Bu okulun en eski üçüncü öğrencilerindenim. Çamurlar içinde gelip giderdik bu okula. Okulun yeni binalarının yapımı sırasında tuğla taşımaktan tutun, her türlü inşaata yardım ederdik. Boş derslerde inşaat ameleliği yaparak geçirirdik. Dört gözle bekler, tuğla ve harç taşırdık. Okulun temelinden çatısına kadar, öğrencilik ve öğretmenlik yıllarında emeğim oldu. Bununla da gurur duyuyorum. Öğrencilerin üzerinde de emeğim çok oldu. Binlerce öğrenci mezun ettim. Öğrencimin çocuklarını okuttum. Tek bir şey kaldı öğrencimin torununu da okutmayı çok istemiştim ama onu başaramadan emekli oldum."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.