İnşaatçılar şantiye şefi arıyor!

İnşaatçılar şantiye şefi arıyor!

İnşaatların en kilit pozisyonu olan iş güvenliğinden de sorumlu şantiye şefliği için verilen ilan sayısı arttı.

Türkiye’de ölümlü iş kazaları son günlerde ciddi bir artış içerisinde. Hükümetin de kazalarla ilgili devreye girmesinden sonra iş kazalarında inşaat sorumlularının ciddi bir biçimde cezalandırılması öngörülüyor. Hatta geçen hafta  İstanbul  ’da iş yapan bir firma çalışanı beton mikseri sürerken bile kafasında baret takılıydı. Firmalar ölümlü kazalardan bu denli tedirgin bir hale gelmişken inşaatların en kilit pozisyonu olan iş güvenliğinden de sorumlu şantiye şefliği için verdikleri ilan sayılarını artırdılar. Torun Center kazasının yaşandığı 6 Eylül’den bu yana verilen şantiye şefliği ilanlarının sayısı patladı.
 
Son günlerde Türkiye’nin ana gündem maddesi ölümlü iş kazaları. 6 Eylül 2014 tarihinde İstanbul Mecidiyeköy’de bulunan Torun Center inşaatında 10 işçinin asansör kazasında hayatını kaybetmesi gözleri inşaatlara çevirdi. İnşaatlarda en kritik pozisyonlardan biri ise şantiye şefliği. Maaşları projenin büyüklüğüne göre 3 bin TL ila 10 bin TL arasında değişen şantiye şeflerinin inşaatlardaki sorumluluğu büyük. Şantiye şefleri aynı zamanda iş güvenliğinden de birinci derecede sorumlu.
 
KAZADAN SONRA SAYILARI PATLADI
 
Firmalar ise Torun Center kazasından sonra iş güvenliğine daha çok önem vermeye başladı. Geçen hafta düzenlenen Bakanlar Kurulu’nun da ana gündem maddelerinden biri iş güvenliğiydi. İnşaat şirketleri cezaların artmasının da gündemde olması hasebiyle şantiye şefi alımlarını artırmaya başladı. Ünlü bir iş bulma sitesinden gelen istatistikler bu konuda çarpıcı. 2014 yılının başından 6 Eylül tarihine kadar (Torun Center kazasının yaşandığı gün) Firmalar internet sitesine toplamda 36 tane ‘şantiye şefi aranıyor’ ilanı vermiş. Kazadan sonra ise aynı siteye bugün sabah saatlerine kadar 52 tane ‘şantiye şefi’ aranıyor ilanı verildi. Yani yıl boyunca verilen şantiye şefi aranıyor ilanlarının toplamından daha fazla ilan son 10 günde verildi. (Hürriyet)

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.