İngiltere'nin yeni 'Online terör yasası' Müslümanları endişelendirdi

İngiltere'nin yeni 'Online terör yasası' Müslümanları endişelendirdi

İngiltere'de terör bahanesi ile Müslümanlar üzerine uygulanmaya çalışılan baskı her geçen gün artıyor. Ülkede yeni uygulanacak terör yasası tepkilere neden oluyor.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- İngiltere'de son dönemde Müslümanlar üzerine giderek artan baskılar yeni bir boyut kazanıyor. İngiltere'de yeni çıkacak olan bir yasa 'Online terör suçları' olarak nitelendiren bazı eylemleri kapsasa da, İngiltere Müslümanları bundan pek emin değil.

Yasaya göre çevrimiçi ortamlarda terör suçu işleyenler 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilecek. Daha önce yine ülkede çıkan terör yasası sıkça Müslümanlar aleyhine çarptırılmış ve ülkedeki Müslüman mahkum sayısı rekor seviyeye ulaşmıştı.

Müslümanlar ise böyle bir yasanın hem kendilerine karşı kullanılabileceğini, hem de yasanın terör örgütlerine destek verenlerin sayısında artışa neden olacağını söylüyor. Yasaya karşı olanlar ve Müslümanlar aleyhinde kullanılabileceğini söyleyenler ise sadece Müslümanlar değil. Dışişleri Bakanlığı'nda bir dönem çalışmış olan terör uzmanı Sir Ivor Roberts, bu yasanın terör örgütlerine desteği arttıracağı yönünde görüş bildirdi.

Roberts'a göre bu suç kapsamı bilgisayarında terörizm sembolü bulunduranlara yönelik olarak doğru görünebilir, fakat suç kapsamına alınacak olan sembollerin iyi ayırt edilmesi gerekiyor. Roberts, Müslümanlara ait sembollerin suç kapsamına alınmasının yanlış olacağını, en kötüsü de bu nedenle hapse düşenlerin içerde 'DEAŞ' gibi örgütlerin ağına düşebileceğinden korktuğunu söyledi.

İngiltere'de hapishanelerin 3'te 2'si dolu durumda. Hapishanelerde pek çok DEAŞ üyesi terörist de bulunuyor. İngiltere'de yaşayan, dinini yaşayan ve herhangi bir suça bulaşmamış Müslümanların bu tür bir yasa ile rahatsız edilmesi de Roberts'in endişeleri arasında yer alıyor.

The Guardian'ın haberine göre Roberts çözümün kişileri hapse etmek değil, sosyal medya şirketlerini bu tür içerikleri kaldırmaya ve engellemeye zorlamak olduğu görüşünde.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.