İngiltere'nin terörle mücadele yasası sadece Müslümanlara işliyor!

İngiltere'nin terörle mücadele yasası sadece Müslümanlara işliyor!

Terörle Mücadele Yasası bazı İngiliz hukukçuları bile rahatsız etmeye başladı

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER-İngiltere'de ilk kez 2005 yılında 'Terörü öven sözleri tespit edilene vatana ihanet suçlaması' ile başlayan terör ile mücadele yasası, aradan geçen 12 yıl içinde pek çok farklı maddeler eklenerek bugünlere kadar geldi. Bu yasa şu ana kadar Fusilier Lee Rigby ve İşçi Partisi Genel Sekreteri Jo Cox'un öldürülmesi gibi İngiltere'de uzun süre tartışılmış olaylarda da kullanıldı.

Bu yasanın inceleyicisi ve İngiltere'nin en önemli terör uzmanı olan İngiliz Hukukçu Max Hill ise, hem kendisinin hem de yasalara önem veren hukukçuların bu yasadan duyduğu rahatsızlığı dile getiriyor. Çünkü bu yasa şu ana kadar bir kaç kez uygulanmış ve genelde Müslüman kimliklerini fişlemek ve onlar üzerinde adaletsiz bir durum ortaya çıkarmak için kullanılmış.

İlgili Haberi okumak için tıklayınız: İngiltere'de hapishanelerindeki Müslüman sayısı arttı, nedeni tartışılıyor )

Hill'e göre İngiltere'nin mevcut yasaları zaten terör suçlarına karşı hazırlıklı durumda. İngiltere'nin 2005 yılında Tony Blair yönetimi altında çıkardığı bu yasa herşeyden önce 'gereksiz.'

Hill, bu yasa ile ilgili bir de Müslümanları dinlemeye karar vermiş. Bu nedenle ülkedeki Müslüman kuruluşları ziyaret eden Hill, Müslümanların bu yasanın kendilerini baskı altında tutmak adına çıkarıldığını ve zaten uygulandığı örneklerin bile  sınırlı olduğuna inanıyor. Yasadaki terörü övme suçu maddesi, ülkedeki Müslümanların dili veya inançlarındaki sözleri için bile kullanılmış.

2016'dan başlayan süreçte ise durum çığırından çıkmış. İngiltere bu yasayı bahane göstererek her terör saldırısının ardından DEAŞ veya başka terör örgütleri ile bağlantısı tespit dahi edilemeyen pek çok kişiyi alıkoymuş veya tutuklamış.

The Times'ın haberine göre, hukukçu Hill, kendisi gibi düşünen arkadaşları ile birlikte bu köhne ve fişleme amaçlı yasayı yürürlükten kaldırabilmek için yakın zamanda kampanya yapabilir.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.