İngiltere'nin kararı önemli bir adım

İngiltere'nin kararı önemli bir adım

Uluslararası Af Örgütü, İngiltere'nin Suriyeli mültecilere kapılarını açma kararının geç kalınmış ama önemli bir adım olduğunu bildirdi.

Uluslararası Af Örgütü, İngiliz hükümetinin zor durumda olan Suriyeli mültecileri ülkeye alma kararının, diğer ülkeleri de teşvik etmesi gerektiğini bildirdi.

Örgütün Mülteci ve Göçmen Hakları Başkanı Şerif Elsayid Ali, "Birleşik Krallık'ın Suriyeli mültecilere yeni yerler önermesi geç kalınmış ama olumlu ve önemli bir ilk adım. Memnuniyetle karşılanmalı" dedi.

Suriye'deki artan mülteci krizini, "zamanımızın en kötü insanlık facialarından biri" olarak niteleyen Elsayid Ali, şu ana kadar uluslararası toplumun mültecilerin ihtiyaçlarını karşılamakta başarısız olduğunu kaydetti. Elsayid Ali, "Daha fazla acı çekilmesinin önlenmesinin yolu, ülkelerin kapılarını açmaları ve mültecilerin korunması sorumluluğunu paylaşmalarıdır. Bu sorumluluğu şu an daha çok Suriye'ye komşu ülkeler üstleniyor" ifadelerini kullandı.

Suriyeli mültecilere kapıları açan Avrupa Birliği ülkelerinin oranının yüzde 0,6 olduğunu belirten Uluslararası Af Örgütü, Körfez İşbirliği Konseyi ülkelerinin hiçbirinin Suriyeli mültecileri almadığını vurguladı.

İngiltere İçişleri Bakanı Theresa May dün, hükümetin zor durumda ve korunmasız olan Suriyeli mültecilere kapılarını açma kararı aldığını açıklamıştı. İngiliz basını, ülkeye gelecek Suriyeli mülteci sayısının yaklaşık 500 olacağını ve mültecilere en az üç yıllık geçici vize verileceğini bildiriyor.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.