İngiltere'nin en küçük hafizesi 2 senede Kur'an-ı Kerim'i ezberledi

İngiltere'nin en küçük hafizesi 2 senede Kur'an-ı Kerim'i ezberledi

İngiltere'nin Luton Şehrinde yaşayan Maariya 5 yaşında çıktığı Hafızlık yolculuğunu tamamladı

Ömer Çiftçi'nin Haberi

Risale Haber-İngiltereli Müslümanlar, son günlerde Luton şehrinde yaşayan 7 yaşındaki Maariya'yı konuşuyor. 7 yaşında hafız olmayı başaran bu küçük kızın tek marifeti Hafızlık da değil.

5 Yaşında, Kur'an-ı Kerim'i hıfz etmeye başladığı yıllarda, Suriye'deki savaş mağdurları için Yasin Suresi'ni ezberleme yarışmasını kazanan Maariya, aradan geçen 2 yıldan sonra Kur'an-ı Kerim'i hıfzederek, İngiltere'nin en küçük Hafızı olmayı başardı.

Maariya'nın annesi, Maariya'nın çok zeki ve çabuk kavrayan bir çocuk olduğunu söylüyor. İlmfeed'e röportaj veren Maariya'nın annesi, kızına bu zorlu yolculukta sürekli destek olduğunu, Maariya'nın istekli tavrından da çok etkilendiğini söyledi.

Kur'anı hıfzetmek için günde 5 saat çalışan Maariya, okul zamanlarından kalan vakti bolca Kur'an ezberleyerek geçirmiş. Yemek aralarında bile Kur'an-ı Kerim ezberleyen Maariya, çalışmalarının karşılığını sonunda alarak, dün eğitim aldığı İslami okul'da (Medrese) bir seromoni ile Hafızlığa adımını attı.

maariya-2.jpg

İlmfeed.com'un haberine göre 7 Yaşındaki küçük hafızın en büyük hayali ise Suriye'deki savaşın son bulması ve Dünya'daki Müslümanların huzur bulması.

Kaynak: RisaleHaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum