İngiltere'nin çocuk kitabındaki başörtülü kız ile imtihanı

İngiltere'nin çocuk kitabındaki başörtülü kız ile imtihanı

Londra'da eğitim kitabında Müslüman bir kızın başörtülü tasvir edilmesi İngiltere'de tartışmalara neden oldu

Ömer Çiftçi'nin haberi:

RİSALEHABER- İngiltere'de 2015 yılından beri basımı süren ve farkı milletlerden ve inançlardan gelen göçmenlerin uyumu için çıkarılan bir çocuk kitabı son günlerde İngiltere'nin en çok tartışılan konulardan biri haline geldi. Şimdi İngiltere'nin Dışişleri Bakanı olan dönemin Londra Belediye Başkanı Boris Johnson döneminde başlatılan uygulama, bu dönem Londra Belediye Başkanı olan ve Müslüman kimliği ile öne çıkan Sadık Khan ile devam ediyor.

Kitabın geçtiğimiz hafta yapılan yeni baskısında, göçmen bir Müslüman çocuğun başörtü takması İngiltere'deki İslam karşıtlarını yeniden harekete geçirdi. İslam karşıtları, çocuğa inancına uygun bir kıyafet olan başörtü taktırmanın yanlış olduğunu savunuyor.

433ded6d00000578-4788220-image-a-5_1502696069896.jpg

Eşitlikçilik Kampanyası adı verilen bir kurumu yöneten Gina Khan ise Müslümanları en çok rahatsız eden sözleri söyledi. Khan, "Başörtüsü taktırdığınız bir çocuğunuz varsa topluma nasıl uyum sağlayacaksınız?" sorusunu sorarak ayrımcı görüşlerini dile getirdi.

Diğer çocuklar kendi kıyafetlerini giyerken problem olmuyor başörtüsü oluyor

Müslümanlar ise, kitaptaki çocuklardan İrlandalı, Meksikalı, İtalyan olanların kendi yerel kıyafetleri ile temsil edilirken, Müslüman kızın başörtüsü takmasına neden bu denli karşı olunduğunu anlamaya çalışıyor.

Kitabı hazırlayan firma geri adım attı!

Daily Mail'in haberine göre kitabı hazırlayan firma baskılara daha fazla dayanamayarak özür diledi ve bu tasarımı bir sonraki baskılarda kullanmayacağını açıkladı.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
3 Yorum