İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden çıkması Türkiye'yi nasıl etkiler?

İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden çıkması Türkiye'yi nasıl etkiler?

İngiltere’de dün gerçekleştirilen tarihi referandumdan sonra piyasalarda deprem yarattı.Peki bundaa sonraki süreç Türkiye'yi nasıl etkileyecek?

Türkiye’nin Almanya’dan sonraki en büyük ihracat pazarı olan İngiltere, AB'deki geleceğini oyluyor. İşte, başta Mynet Finans yazarı Aydın Eroğlu olmak üzere uzmanlardan Brexit yorumları;


İçinizi Karartmayın. Türkiye İçin Brexitin Fırsatları da Var!

AB içine düşeceği kaos ortamı nedeniyle bir çok yatırım kararlarını askıya alabilir. Bu nedenle para bir çok büyük çaplı yatırım projeleri yapan ve yapma kararı alan Türkiye'ye de yönelebilir. Sakın kurlar kontrolsüz yükseliş yapar korkusuna ya da söylemlerine prim vermeyin. Kurların da çok kısa sürede sakinleşeceğini göreceksiniz.

Her şeyden öte Türkiye zaten AB içinde değil. AB'ye de kolay kolay alınmayacağımız sözlerinin sarf edildiği bir ortamda, AB'de yaşanacak çözülmeler Türkiye gibi önemli ve büyüme yönünde gelişen büyük bir ülkenin kendisine daha fazla ticari partner bulması demek olur. Hatta İngiltere'nin AB'den ayrılma yönünde karar alması halinde, Türkiye ile ticaretinin AB döneminden çok daha fazla geliştiğini görebiliriz.

Her ne kadar Brexit oylamasında Türkiye'nin AB'ye girmesinin risklerine değinerek AB'ye hayır deyin propagandaları yapılmış olsa da, iş AB dışında fiili ticarete gelince bunun farklı geliştiğini göreceksiniz.

 

 

Mynet

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.