İngiltereli Müslümanlar muhtaçlara yardım için koştu

İngiltereli Müslümanlar muhtaçlara yardım için koştu

İngiltere geçtiğimiz gün Müslümanlar tarafından düzenlenmiş güzel bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. İngiltereli Müslümanlar uzun süredir hazırlandığı ve muhtaçlara yardım amaçlı olan maratonu dün gerçekleştirdi.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

Risale Haber- Ahmediyya Müslüman Derneği, İngiltere'nin en önde gelen Müslüman kuruluşlarından biri olma özelliği taşıyor. Avrupa'da yaşanan terör saldırıları sonrası Müslümanlara karşı oluşan algının önüne geçmek için çeşitli etkinlikler yapan dernek, dün de İngiltere'deki yardım kuruluşlarına yüklü bağış toplamak adına düzenlediği maraton koşusunu gerçekleştirdi.

Ahmediyya Müslüman Derneği'nin gençlik kolu tarafından yapılan organizasyon güzel görüntülere sahne oldu. Maraton koşusu Müslümanların öncülüğünde yapılsa da, çevredeki diğer din mensupları tarafından da ilgi gördü. Koşu İngiltere'nin Hartlepool bölgesinden başladı ve uzun süre devam etti.

Koşuya destek veren kurumlar sayesinde toplanacak bağış başta UNİCEF ve Save the Children gibi Dünyaca ünlü ve her ülkede faaliyet gösteren dernekler olmak üzere İngiltere'deki pek çok yardım kuruluşuna gönderilecek. Bu konuda Ahmediyya Derneği hayır kurumlarını harekete geçirmiş durumda.

Dernek, bu koşu ile ayrıca İslamiyet'e ve Müslümanlara karşı oluşmuş önyargıya da dikkat çekti. Hartlepool Nasır Camii İmamı Tahir Selby, koşu ile ilgili şu sözleri söyledi;

"Etkinlik sonrasında farklı hayır kurumlarına sunulan yaklaşık 250.000 £ bağış toplandı. Özellikle İngiltere genelinden genç erkeklerin katılımı yüksekti."

shieldsgazette'nin haberine göre Ahmediyya Müslüman Derneği'nin bu etkinlik ve sonrasında ulaşmak istediği bağış hedefi 500.000 Sterlin. Bu rakam için İngiltere'deki pek çok Müslüman genç seferber olmuş görünüyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.