İngiltere'den İsrail Devleti'ne çağrı

İngiltere'den İsrail Devleti'ne çağrı

İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, Ortadoğu barış sürecinde ilerleme sağlanması için İsrail'i Amerikalılar ve Filistinlilerle birlikte çalışmaya devam etmeye çağırdı.

Hague, Londra'da temaslarda bulunan İsrail İstihbarat, Uluslararası ve Stratejik İlişkiler Bakanı Yuval Steinitz ile bir araya geldi. İngiltere Dışişleri Bakanlığında yapılan görüşmede, Ortadoğu barış süreci, İran ve ikili ilişkiler ele alındı.

Görüşmenin ardından konuşan İngiltere Dışişleri Bakanı Hague, İsrail ile ülkesi arasındaki ilişkilerin güçlü olduğunu vurgulayarak, Steinitz'in ziyaretinin barış sürecinde kritik bir dönemden geçilirken gerçekleştiğini kaydetti. Hague, şöyle konuştu:

"Görüşmede, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin liderliğinde devam eden müzakerelerin başarılı olmasını sağlamak için neler yapabiliriz onu konuştuk. İsrail'i, Amerikalılar ve Filistinlilerle ilerlemek için çalışmaya devam etmeye çağırdım. İran konusunda, kapsamlı bir anlaşmaya varılması için ortak amacımızı yineledik. Kapsamlı bir anlaşmaya kadar İran'a yönelik yaptırımların uygulanmaya devam edilmesi gerektiğini de yineledik."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.