İngiltere'deki okul oruçtan sonra başörtüsünü de yasakladı

İngiltere'deki okul oruçtan sonra başörtüsünü de yasakladı

İngiltere'nin en kaliteli okullarından biri sık sık Müslümanlara getirdiği yasaklar ile biliniyor.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- St. Stephen'ın ilkokulu, Londra'nın doğusundaki Newham'da faaliyet gösteriyor. Verdiği yüksek kalitedeki eğitim ile adından sıkça söz ettiren okul, Müslümanlara karşı tavırlarıyla da eleştirilerin odağına oturuyor.

Daha önce geçtiğimiz Ramazan ayında Müslüman öğrencilerin oruç tutmasını yasaklayan okul, Müslüman kız çocuklarının başörtüsü takmasını da yasakladı. Karar ilk etapta 10 yaşından küçük kız çocukları için başlayacak ve kapsamı genişletilecek.

Orucu okul dışında tutun!

Okul yöneticilerinden biri olan Arif Qawi, gelen eleştiriler karşısında kendilerini savundu. Yasaklarının yerinde olduğunu ileri süren Qawi, eğitim bakanlığının konuyu kendi ellerinden alıp ülke genelinde uygulaması gerektiğini söyledi. Ramazandaki yasakları hakkında da konuşan Qawi; "Ramazan'da orucu yasaklamadık. Sadece okul dışında oruç tutmaları gerektiğini söyledik. Haftasonları tutabilirlerdi" ifadelerini ekledi.

Standart.co.uk'nin haberine göre Eğitim Bakanlığı da okullarda bir kılık kıyafet yönetmeliği hazırlamak için harekete geçti. Önümüzdeki günlerde İngiltere okullarında başörtü yasağı gündeme gelebilir.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.