İngiltere'deki Gül fabrikası okulunda Risale-i Nur dersleri

İngiltere'deki Gül fabrikası okulunda Risale-i Nur dersleri

Yurt dışında yaşayan pek çok Müslüman gibi İngiltere’deki Müslüman çocuklar için de İslami eğitimin yanı sıra temiz arkadaş ortamı ciddi bir ihtiyaç

Risale Haber-Haber Merkezi

Hayrat Vakfı bütün yurtta olduğu gibi Avrupa’da Asya’da Afrika’da da yaptığı başarılı eğitim, kültür ve sosyal faaliyetleriyle adından çokça söz ettiriyor. Bu faaliyetlerden sonuncusu İngiltere’de Suriyeli çocuklar ve aileler yararına düzenlenen güz şenliği faaliyeti oldu.

Vakfın İngiltere temsilciliğinin Southampton şehrinde yürüttüğü The Rose Factory School (Gül Fabrikası Okulu) öğrencileri el ele vererek Suriyeli kardeşleri için yardım kampanyası başlattılar. Suriyeli çocuklar yararına yardım kampanyası için bir süredir çalışan okul öğrencileri, veliler ve okul idaresi, son olarak bu güz şenliği ve yardım kermesi ile kampanyayı daha geniş bir kitleye duyurma imkânı buldu.

Gül Fabrikası Okulu

Yurt dışında yaşayan pek çok Müslüman gibi İngiltere’deki Müslüman çocuklar için de İslami eğitimin yanı sıra temiz arkadaş ortamı ciddi bir ihtiyaç. Müslüman arkadaşlarıyla beraber vakit geçirebilecekleri, eğlenebilecekleri ve öğrenebilecekleri ortamları çok fazla olmayan Müslüman çocuklar kimlik sıkıntısının yanında kültürel yozlaşma ile de karşı karşıya.

Bu probleme bir çözüm olarak hafta sonu okulları düzenleyen Hayrat Vakfı İngiltere temsilciliğinin Southampton’daki faaliyetleri Gül Fabrikası adlı okulda yürütülüyor. Her milletten Müslüman çocukların katıldığı hafta sonu okulunda elifba, tecvid, mahrac, hıfz gibi Kur’ân-ı Kerîm çalışmalarının yanında Risale-i Nur’dan imani ve ahlaki dersler çocuklara uygun müfredat ile ve eğlenceli bir tarzda veriliyor.

Helal Oyunlar

Hayrat Vakfı İngiltere’deki Müslüman toplum için çocuklarının eğlenebilecekleri ve aileleriyle beraber vakit geçirebilecekleri sosyal ortamlar da sunuyor. Bu maksatla geçen mayıs ayında düzenlenen Bahar Festivali ve Çocuk Oyunlar Şenliği’ne yoğun katılım olmuştu.

Bu yıl daha geniş katılımla düzenlenen şenliğe halkın ciddi teveccühü görülürken yine en çok çocuklar eğlendi. Trambolin, penaltı turnuvası, yumurta yarışı gibi pek çok oyunlar oynayan çocuklara hediyeler dağıtılmıştı. Bu şenlikte de çocukların sevinçleri gözlerinden okunurken namaz vakti camiye geçip büyükleriyle beraber namaz kılmaları aileleri de sevindirdi. Çocukların bu faaliyetten memnun ayrıldıkları gözlendi.

Aileler tekrarını istiyor

Şenlik vesilesiyle çocuklarıyla beraber güzel vakit geçiren aynı zamanda arkadaşlarıyla hoş sohbet ortamında Türk mutfağından güzel tatları deneme imkanı bulan büyükler, faaliyetten duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Bu tarz faaliyetlerin devamını talep eden aileler, Hayrat Vakfı gönüllülerine teşekkürlerini ilettiler.

Ümmet şuuru ve Türkiye imajı

Pakistanlı, Bangladeşli, Afganistanlı, Malezyalı, Senegalli, Arap, Türk, Kürt pek çok Müslümanın bu şenlik ile bir araya gelmesi, ortak dertlerin ve sevinçlerin dile getirilmesi aynı zamanda ümmet şuurunun da oluşmasına katkı sağlıyor. Memleketimizdeki müspet gelişmelerin de tesiriyle yurt dışındaki diğer Müslüman kardeşlerimizde samimi bir hüsn-ü teveccüh söz konusu. Bu tarz faaliyetler yurt dışındaki Türkiye imajının iyileşmesine ciddi katkıda bulunduğu gibi Müslümanlar arasındaki muhabbet ve uhuvvet ortamını da canlandırıyor.

Hayrat Vakfı İngiltere Faaliyetleri

Hayrat Vakfı’nın İngiltere’deki önemli faaliyet alanlarından birisi, yetişkinler için ilim halkaları. Ülkenin güneyinden kuzeyine farklı şehirlerde haftalık ve aylık Kur’ân-ı Kerîm ve Risale-i Nur dersleri ile yatılı ilmi çalışmalar ve manevi ve kişisel gelişim kampları yapılıyor.

Liselerde, üniversitelerde, kütüphanelerde, müzelerde ve toplantı salonlarında yerli halkı bilgilendirici ve İslamiyetin güzel hakikatlerini anlatan çalışmalara insanların pozitif geri dönüşleri ise çok sevindirici.

Vakfın önemli eğitim faaliyetlerinden biri de Londra’da yürütülen Osmanlıca kursları. Geçen dönem olduğu gibi bu dönem de Londra’da Osmanlı Türkçesi kursları düzenlenecek. Kurslar için ön kayıtlar alınmaya başlandı.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum