İngiltere'deki bu okullarda 'zorunlu başörtülü eğitim' var

İngiltere'deki bu okullarda 'zorunlu başörtülü eğitim' var

İngiltere'de okullar üzerinde yapılan yeni tartışma Müslümanlar ve başörtülü kızlar üzerine oldu. Araştırma sonuçları yeni bir tartışmaya kapı açtı.

Ömer Çiftçi'nin haberi

RİSALEHABER-İngiltere'de Ulusal Seküler Topluluk adlı kuruluşun yaptığı son araştırma İngiltere'deki İslam Okulları üzerine oldu. Araştırmaya göre İngiltere'de 142 Müslüman okulundan 59'u artık okullarında kız öğrencilerine başörtülü üniforma ile eğitim zorunluluğu getirmiş durumda. Bu okullardan 27'si ilkokul seviyesinde.

Bu sonuç başta araştırmayı yapan kuruluş olmak üzere Müslümanların inancına saygı göstermeyen pek çok kuruluşu rahatsız etmiş. Kuruluşların en büyük itirazı ise bu okullardan 8'inin devlet tarafından finanse ediliyor olması. Onlara göre bu çağda başörtüsü ile eğitim yanlış.

Seküler kuruluşlar bunu bir baskı unsuru olarak görse de, Müslümanlar böyle bir baskının olmadığını, eğitim kurumunun bir seçenek işi olduğunu ve bunu baskı olarak görenlerin İngiltere'deki başörtüsü zorunlu olmayan Müslüman okullarına veya diğer okullara gidebileceğini savundu.

Doncaster Free Press'in haberine göre Ulusal Seküler Topluluk adlı kuruluş bu araştırmadan sonra Birleşik Krallık Eğitim Birimlerine başörtüsü uygulaması ile ilgili rapor da verdi. Onlar bu uygulamanın kesinlikle kaldırılmasını istiyor. Müslümanlar da bu uygulama hakkında kendi raporlarını sunacak.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum