İngiltere'de Türkiye karşıtı kampanyalar hız kazandı

İngiltere'de Türkiye karşıtı kampanyalar hız kazandı

İngiltere’nin Avrupa Birliği’nde kalıp kalmayacağının oylanacağı 23 Haziran’daki referandum öncesinde Türkiye karşıtı propagandalar hız kazandı.

Referandumda AB'den ayrılma yönünde kampanya yürüten blok, “Türkiye’nin yakında AB’ye üye olmasıyla, Türkiye vatandaşlarının ulusal güvenliğe tehdit oluşturacağını” öne sürdü.

“Vote Leave” (Ayrılığa Oy Ver) bloğu, Türkiye’yi kampanyalarının ana temalarından biri haline getirecek bir poster kullanmaya başladı.

TÜRKİYE AB'YE KATILIYOR, AYRILIĞA OY VER

AB pasaportunun, Avrupa Birliği’ne açılan bir kapı olarak resmedildiği posterde, “Türkiye (nüfusu 76 milyon) AB’ye katılıyor. Ayrılğa Oy Ver, denetimi yeniden eline al” deniyor.

Kampanya grubunun açıklamasında, Türkiye’de suç ve silah bulundurma oranlarının yüksek olduğu öne sürülüyor, “Türkiye’de doğum oranı o kadar yüksek ki, sadece sekiz yıl içinde, İngiltere nüfusuna Türkiye’den bir milyon kişi katılabilir” ifadesi yer alıyor.

Açıklamada şöyle deniyor:

"TÜRKİYE'DEN SUÇLULAR GELECEK"

“Bu durum sadece kamu hizmetleri üzerinde baskı oluşturmakla kalmayacak, İngiltere’nin ulusal güvenliğine yönelik tehdit de oluşturacak. Türkiye’de suç oranı, İngiltere’dekinden çok daha yüksek. Silah tasarrufu çok daha yaygın. AB’nin serbest dolaşım yasaları nedeniyle, hükümet, Türk suçluların İngiltere’ye girmesini engelleyemeyecek.”

 

Yeni Akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.