İngiltere'de terör alarmı!

İngiltere'de terör alarmı!

İngiltere'nin 10 yıl önce yaşanan 7 Temmuz'daki bombalı saldırılardan daha büyük bir terör tehdidiyle karşı karşıya olduğu uyarısı yapıldı.

İngiliz Independent gazetesi, ülkenin önde gelen güvenlikle ilgili düşünce kuruluşu Royal United Services Institute (RUSI)'deki uzmanların görüşlerine dayandırarak verdiği haberinde, ulusal terör tehdidinin 10 yıl önceki 7 Temmuz bombalamalarından daha fazla olduğunu yazdı.


7 Temmuz 2005'te Londra'nın metro ağı olmak üzere farklı noktalarında meydana gelen patlamalarda 52 kişi hayatını kaybetmiş, 700'den fazla kişi de yaralanmıştı.


RUSI'deki uzmanlar, saldırıların olduğu zamanda ulusal terör tehdidinin kamuoyu tarafından bilinmediğini hatırlatarak tehdidin 'şiddetli'den 'büyük olasılıkla'ya çıktığına dikkat çekti.


RUSI'den ulusal güvenlik konusunda uzman Margaret Gilmore, gazeteye yaptığı açıklamada, terör tehdidinin geçmiştekine göre, daha çeşitli olmasından dolayı 10 yıl öncesinden daha fazla olduğunu söyledi.


Gilmore, devam eden IŞİD ve El- Kaide tehdidinin kendi topraklarında terör saldırısı tehlikesini daha kuvvetli hale getirdiğini belirterek, dışardaki terör gruplarının çok küçük bir destek veya finansal desteklemeyle kendi ülkelerinde şiddet uygulamaya yatkın hale geldiklerini dile getirdi.


Aynı kuruluşta görevli, danışman Dr. Afzal Ashraf ise İngiltere'deki terör tehdidinin 10 yıl öncesiyle karşılaştırılamayacak kadar karmaşık hale geldiğini söyledi.


Dr. Ashraf, 7 Temmuz saldırılarından sonra polisin de 10 yıl öncesine göre çok daha hazırlıklı olduğuna dikkat çekerek, Londra'daki Downing Caddesi, Westmister Sarayı, Buckingham Sarayı ve bankaların merkezlerinin bulunduğu Canary Wharf'un kilit hedefler olabileceğini söyledi.


Geçtiğimiz hafta da Londra polisi olası bir terör saldırısı veya bombalama tehdidine karşı şehir merkezinde, ambulans ve itfaiyenin katıldığı iki gün süren bir tatbikat gerçekleştirmişti.


7 TEMMUZ'DA HAYATINI KAYBEDENLER ANILIYOR


7 Temmuz 2005'teki bombalı saldırılarda hayatını kaybedenler bugün St.Paul's Katedrali'nde düzenlenecek bir törenle anılacak. Londra'daki ulaşım ağında bir dakikalık saygı duruşu yapılacak Prens William, Hyde Park'taki 7 Temmuz anıtına çelenk bırakacak.


El Kaide bağlantılı teröristlerin metro istasyonlarında düzenlediği intihar saldırılarında 26 kişi, bir otobüsteki patlamada ise 13 kişi hayatını kaybetmişti.

sabah

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.