İngiltere'de nefret suçlarında büyük artış

İngiltere'de nefret suçlarında büyük artış

İngiltere'nin AB'den çıkma kararı aldığı 23 Haziran referandumundan bu yana nefret suçları artışta. İçişleri Bakanlığı sadece Temmuz'daki artışın %41 olduğunu söylüyor.

İngiltere'de 23 Haziran'da ülkenin Avrupa Birliği'nden (AB) çıkma kararının alındığı referendumdan sonra nefret suçlarında büyük bir artış yaşandığı bildirildi.

Guardian gazetesinin haberine göre İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan rapor, sadece Temmuz ayında nefret suçları bir önceki yılın aynı dönemine yüzde 41 artarak 5 bin 468'e çıktı.

Referendum sonrasıpolise bildirilen nefret suçlarının günlük dağılımının, refendum öncesine göre iki kat fazla olduğunu da raporda vurgulanıyor.

Sadece 1 Temmuz'da polise 207 olayın bildirildiği belirtildi.

En kötü dönem referandum sonrasındaki 2 hafta

İngiltere'deki Eşitlik ve İnsan Hakları Komisyonu başkanı David Issac "Rakamlar açıkça gösteriyor ki kimileri kendi radikal görüşlerini meşrulaştırmak, hoşgörüsüzlük ve nefreti yaymak için referendum sonuçlarınıkullanıyor" diyor.

31 emniyetbiriminden alınan verilerle hazırlanan raporda, referendum öncesinde 23 Haziran dahil iki haftalık süre içinde 1.546 ırkçı ya da dinsel temelli nefretsuçu işlendi.

Referandumdan hemen sonraki iki hafta içerisinde ise bu sayı 2 bin 241'e yükseldi.Genel olarak geçen yıla göre artış yaşanmasına rağmen, bu tarihten sonra nefret suçlarındaki artış hızı düştü.

İngiltere genelinde 2014 - 2015 döneminde 52 bin 465 nefret suçu bildirilirken, bu oran2015 - 2016 döneminde yüzde 19'luk bir artışla 62 bin 518'e çıktı.

İngiltere İçişleri Bakanı Amber Rudd "Hepimizin ülkesi olan İngiltere'de nefrete yer yok. Bu suça maruz kalanların korkmadan polise gelmesi memnuniyet verici" dedi.

BBC Türkçe

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.