İngiltere'de Müslümanlara karşı büyük saldırı hazırlığı

İngiltere'de Müslümanlara karşı büyük saldırı hazırlığı

İngiltere Polisi, ülkede yaşayan Müslümanları son günlerde etkilerini gösteren Neo-Nazi grupların kendilerine yönelik saldırı planladığı yönünde uyardı. Müslümanlar ise daha yüksek korunma istiyor.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

Risale Haber- İngiltere Polisi, geçtiğimiz günlerde Müslümanlara saldırı hazırlığında olan 40 kişilik ırkçı bir grubu yakalayıp göz altına alınmıştı. Böyle bir felaketin Müslümanları son derece endişelendirdiği biliniyor. ABD'de son günlerde yaşanan ırkçı protestolar, Dünya genelinde etkisini arttıran ırkçı saldırılar endişe ile izleniyor. İngiltere Polisi, böyle bir dönemde Müslümanlar için daha fazla koruma ve tedbir almak yerine, artma ihtimali olan saldırılara karşı uyarmak ile yetindi.

The Sunday Times'ın haberine göre Müslümanlara karşı harekete geçmeyi planlayan ırkçı gruplar özellikle Yorkshire bölgesinde yaşanıyor. Bölgede Haziran 2016'da ırkçılardan olduğu bilinen bir kişi öldürülmüştü.

Tutuklanan 40 Neo-Nazi'nin ifadelerinden yola çıkan İngiltere Polisi, Müslümanları yaklaşan tehlikeye karşı uyarıyor. Neo-Nazi'lerin uzun zamandır hedeflerini seçtiklerini belirten Polis Teşkilatının verdiği bilgilere göre, hedeflerin en savunmasız anları bekleniyor.

Müslümanlar ise bu bilgi için her ne kadar müteşekkir olsa da, Yorkshire'da kümelendikleri bilinen bu gruplar konusunda polislerin neden daha çok şey yapmadığını soruyor. Müslümanlar polisten bilgi kadar koruma ve hareket de bekliyor. Polis ise bu kişilerin tespitinin zor olduğunu ve çok iyi kamufle olduklarını söylemekle yetiniyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.