İngiltere'de milyonlarca çalışan geçim sınırının altında

İngiltere'de milyonlarca çalışan geçim sınırının altında

Merkezi Londra'da bulunan "Yaşamsal Gelir Vakfı" (LWG) tarafından yapılan araştırmada İngiltere'de yaklaşık 6 milyon çalışan geçim sınırının altında ücret alıyor.

İngiltere'de yaklaşık 6 milyon çalışanın geçim sağlamaya yetecek gelirin altında ücret aldığı açıklandı.

 
Merkezi Londra'da bulunan "Yaşamsal Gelir Vakfı" (LWG) tarafından yapılan araştırmada İngiltere'de yaklaşık 6 milyon çalışanın saat ücretinin ülke çapında 7,85 sterlin, Londra'da 9,15 sterlin seviyesinde olan "geçim ücretinin" (national living wage) altında olduğu belirtildi. Bu ücret seviyesi gösterge niteliğinde olmakla birlikte asgari ücretten farklı olarak işveren için ödeme zorunluluğu getirmiyor.
 
Halihazırda İngiltere'de her yıl belirlenen asgari ücret ise 2014 yılının ekim ayından bu yana 21 yaş üstü çalışanlar için saat başına 6,50 sterlin seviyesinde. İngiltere'de 18-20 yaş arası çalışanlar için ise asgari saat ücreti ise 5,15 sterlin olarak ödeniyor.
 
Öte yandan İngiliz hükümeti çalışanların ücretlerinin artırılmasını sağlayarak, sosyal konut ve çocuk yardımlarını azaltmayı hedefliyor. İngiliz hükümeti ülke çapında zorunlu asgari ücretin gelecek yıl nisan ayında 25 yaş ve üstü çalışanlar önce 7,20 sterline, 2020 yılına kadar ise saatlik 9 sterline çıkarılmasını planlıyor.
 
AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.