İngiltere'de 'İsrail'e boykot' karşıtı toplantı

İngiltere'de 'İsrail'e boykot' karşıtı toplantı

İngiltere'de 25 ülkeden gelen temsilcilerin, İsrail'e karşı yoğunlaşarak devam eden boykotlara karşılık vermek için toplandığı belirtildi

İngiltere'nin başkenti Londra'da geçtiğimiz cuma günü gizli bir toplantının gerçekleştirildiği duyuruldu. Toplantıya 25 ülkeden üst düzey temsilcilerin katıldığı ve İsrail'e yönelik uygulanan boykotlara karşı adım atmak için görüşmeler yapıldığı belirtildi.
Toplam üç gün sürdüğü belirtilen toplantıya, 25 ülkeden siyasetçilerin ve işadamlarının katıldığı öne sürüldü. Jewish Chronicle'da yer alan haberde, toplantıya İngiltere'nin dışişleri bakanlığının eski üst düzey görevlisi Alistair Burt ve İsrail İstihbarat Bakanı Yuval Steinitz'in de katıldıkları ifade ediliyor.

Haberde, toplantıda Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Avustralya, Kanada ve birçok Avrupa ülkesinin temsil edildiği yer alıyor.

Toplantının amacının, Avrupa ve ABD'de İsrail'a karşı yaygınlaşmaya başlayan ve İsrail ekonomisini önemli ölçüde rahatsız eden ekonomik ve akademik boykotlara yönelik atılabilecek adımların belirlenmesi olduğu duyuruldu.

Dünya Bülteni

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.