İngiltere'de İsrail'e boykot kampanyası

İngiltere'de İsrail'e boykot kampanyası

İngiltere'de sivil toplum örgütü, ülkede ramazan ayı boyunca İsrail hurmalarının boykot edilmesi için kampanya başlattı

İngiltere'de Filistin'i destekleyen etkinlikler düzenleyen "El Aksa'nın Dostları" adlı sivil toplum örgütü, ülkede ramazan ayı boyunca İsrail hurmalarının boykot edilmesi için kampanya başlattı. 
 
El Aksa'nın Dostları Halkla İlişkiler Başkanı Shamiul Joarder, İsrail'in her yıl dünyaya büyük miktarda hurma ihraç ettiğini kaydederek, "Ramazan ayı boyunca çok sayıda kişi, Batı Şeria ve Ürdün Vadisi gibi yasa dışı yerleşim bölgelerinde yetişen bu hurmaları yiyerek oruçlarını açıyor. Bu hurmaları satın alarak İsrail'in Filistin'i yasa dışı ihlaline ve Filistin halkına uyguladığı zulme yardım etmiş oluyorlar" dedi. 
 
Kampanyalarına olumlu yanıt aldıklarını belirten Joarder, gönüllülerin camiler, dükkanlar, toplum merkezleri gibi yerlere posterler asıp broşür dağıttıklarını, ayrıca sosyal medya aracılığıyla da kampanya yürütüldüğünü belirtti. 
 
Örgüt, "İsrail Hurmalarını Boykot Edin" kampanyasını, yıl boyunca sürdürdüğü "Etiketini Kontrol Et" etkinliğine bağlı olarak yürütüyor. Yasa dışı yerleşim yerlerinde yetişen patates, biber, erik gibi sebze ve meyve ürünlerinin de yıl boyunca satın alınmaması için "Etiketini Kontrol Et" kampanyasını yürüten El Aksa'nın Dostları, alışveriş sırasında ürünlerin nerede yetiştiğini öğrenmek için etiketlerin kontrol edilmesi çağrısında bulunuyor. 
 
Örgüt, 2010 yılı rakamlarına göre Avrupa Birliği ülkelerinde satılan hurmaların yüzde 15'inin İsrail'den geldiğini ve İsrail'in her yıl hurma satışında yaklaşık 70 milyon sterlin gelir elde ettiğini belirtti.  El Aksa'nın Dostları örgütü,  İsrail tarafından ihraç edilen hurmaların yüzde 60'ının yasa dışı yerleşim alanlarında yetiştirildiğini de kaydetti. 
 
aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.