İngiltere’de İslam ile alay eden kişi gözaltına alındı

İngiltere’de İslam ile alay eden kişi gözaltına alındı

Patrick Maugan adlı 65 yaşında bir İngiliz vatandaşı, dün iki Müslüman göçmen’e yaptığı saygısızlığın ardından gözaltına alındı.

Ömer Çiftçi’nin haberi
RİSALEHABER -
Dün öğlen saatlerinde İngiltere’de bir ayrımcılık suçu daha işlendi. 65 yaşındaki Patrick Maugan, dün öğlen saatlerinde gittiği bir fast food zincirinin şubesinde iki Müslüman göçmen gence yaptığı ayrımcılık ve saygısızlıktan dolayı şikayet üzerine göz altına alındı.

Mohammed Mahroof ve Mansur Bahar adlı iki Arap kökenli Müslüman genç, okumak için geldikleri İngiltere’de çalışarak harçlıklarını çıkarıyordu. İngiltere’nin Langley Green bölgesindeki ünlü bir fast food restoranında iş bulan iki genç, dün İngiliz bir ayrımcının kendilerine karşı ırkçı ve ayrımcı söylemde bulunması üzerine karakola başvurdu.

İfadelerinde Patrick Maugan’ın kendilerine “Kafamı mı kesmek istiyorsunuz?” diye sorması üzerine aralarında sözlü tartışma başladığını söyleyen iki Müslüman genç, Maugan’a karşı yine de saygılı davrandıklarını ama kendisinin ayrımcı söylemlere devam etmesi üzerine karakola başvurmaktan başka çareleri kalmadığını söyledi. İslam dini ile ilgili alaycı sözlerine son ana kadar devam eden Maugan, sakinleştirilememesi üzerine polis tarafından göz altına alındı.

Olay İngiliz basınında geniş yer tuttu. Crawleynews’in haberine göre İngiliz medyası olayı “rezillik” olarak nitelendirirken, İslama bakış açısının bu şekilde olmasından dolayı İngiliz hükümeti politikaları suçlandı.

Şikayetten sonra göz altına alınan Maugan bir açıklama yapmadı.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.