İngiltere'de Filistinlilere destek kampanyası

İngiltere'de Filistinlilere destek kampanyası

İngiltere'deki "El Aksa'nın Dostları" kuruluşu, Filistinlilere destek vermek için sosyal medya üzerinden"#HandsOffAlAqsa" etiketiyle kampanya başlatıyor.

İngiltere'de Filistin'i destekleyen kampanyalar yürüten "El Aksa'nın Dostları" adlı sivil toplum kuruluşu, İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa baskınına sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yürüteceği kampanyayla dikkat çekecek. 
 
Kuruluş, dünya genelindeki tüm Filistin desktekçilerine bu akşam yerel saatle 21.30'da (TSİ 23.30) "#HandsOffAlAqsa" etiketini kullanarak sosyal medya üzerinden mesaj atmaları çağrısında bulundu.
 
El Aksa'nın Dostları Halka İlişkiler Yöneticisi Şamil Joarder kampanyaya ilişkin yaptığı açıklamada, Mescid-i Aksa'nın İsrailli aşırıcılar tarafından ciddi tehdit altında olduğunu vurguladı.
 
Joarder, "Bu daha başlangıç. Daha fazla farkındalık yaratmak için büyük bir kampanya olmasını umuyoruz. Uluslararası hukukun uygulanması, milletvekilleri üzerinde siyasi baskı oluşturmak için önümüzdeki hafta destek kampanyasına dikkati çekeceğiz. Bu kampanya, Filistin halkına kutsal alanın korunması için verdikleri mücadelede yalnız olmadıklarını ve dayanışma içinde olduğumuzu göstermek için birliktelik mesajı gönderecektir" ifadelerini kullandı.
 
Bu arada bugün İngiltere genelinde yaklaşık 200 camide kılınan Cuma namazlarında okunan hutbede Mescid-i Aksa'daki duruma değinildi ve caminin karşı karşıya olduğu tehlikelere ilişkin broşürler dağıtıldı.
 
Dünya Bülteni 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.