İngiltere’de bulunan Kur’an, Ebu Bekir dönemine ait

İngiltere’de bulunan Kur’an, Ebu Bekir dönemine ait

İngiltere’nin Birmingham şehrinde bulunan ve bulunduğu dönem “Hz. Muhammed’den eski” denilerek gündeme düşürülen Kur’an-ı Kerim’in ilk halife Hz. Ebu Bekir dönemine ait olduğu belirtildi...

Ömer Çiftçi’nin Haberi
RİSALEHABER-
Birmingham şehrinde bulunan ve Birmingham Üniversitesinin büyük bir cahilliğe imza atarak Peygamber efendimizden (sav) daha önce yazılmış olduğunu iddia ettiği Kur’an-ı Kerim’in sırrı nihayet çözüldü.

Tarihi Kur’an ortaya çıktığında Müslüman tarihçilerin Emevi dönemine ait olabileceği yönünde tahminde bulunmuşlar ve eser üzerinde karbon testi yapılması gerektiğini belirtmişlerdi. Geçen zaman içinde bulunan Kur’an-ı Kerim üzerinde yapılan araştırmalar sonunda bulunan Kur’an örneğinin ilk halife Hz. Ebu Bekir döneminden olduğu ortaya çıktı. Bu açıklamayı yapan ise ünlü arap tarihçisi Jamal Bin Huwareib.

Bin Huwareib Birmingham üniversitesinin bulduğu tarihi Kur’an ile ilgili BBC’ye yaptığı açıklamada “Kur’an-ı Kerim’e yapılan Karbon testleri sonucu tarihi Kur’an-ı Kerim’in ilk halife olan Hz. Ebu Bekir dönemine ait olduğu net şekilde ortaya çıkıyor” ifadelerini kullandı.

“Kağıtlara, yazılara ve yazılanlara baktığımızda Tarihi Kur’an-ı Kerim’in İslamiyet’ten önce olması mümkün değil. Yazı karakterleri kesinlikle bahsedilen döneme ait değil” ifadeleri ile kafalarda kalan soruları cevaplandırdı.

Bulgulardan sonra üniversite bünyesinde bulunan tarihi Kur’an-ı Kerim’in peygamber efendimizden önce olduğuna dair iddiayı kimin ortaya attığı ise merak konusu. Özellikle İngiliz medyası o dönem bu konu üzerine çok durmuş, İslam dinini yalan gösterme konusuna adeta balıklama atlamıştı.

İndependent’in haberine göre Tarihi Kur’an-ı Kerim’in Birmingham’a nasıl geldiği ise hala bilinmiyor.

Kaynak: RisaleHaber.com

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.