İngiltere'de bu camide kılınan namazı dünya izleyebiliyor

İngiltere'de bu camide kılınan namazı dünya izleyebiliyor

İngiltere'nin Birmingham kentinde Müslümanlara ait 160 cami bulunuyor. Fakat içlerinden biri teknolojik donanımı ile öne çıkıyor.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- İngiltere Birmingham'da Müslümanların farklı gruplara ve kollara ait 160 kadar camisi bulunuyor. Fakat şehrin merkezinde yeni yapılan bir cami teknolojik donanımı ile ön plana çıkıyor. Bu caminin adı  Al-Saifee veya yerel halkın bildiği isim ile Hingeston Camisi.

Hingeston Camisi'ni diğerlerinden ayıran özellik yeni açılmış olmasının verdiği avantaj ile teknolojik donanımının en üst düzeyde olması. Cami içinde Visionary Solutions adlı yeni bir internet sistemi kullanılıyor. Bu da cami cemaatinin yaptığı etkinlik ve programlarda bu teknolojinin nimetlerinden faydalanmasını sağlıyor.

Visionary Solutions teknolojisi sayesinde cami içerisinde pek çok şeyi sadece teknolojik komutlar ile ayarlayan cami cemaati, ayrıca namaz başta olmak üzere camideki pek çok ibadeti aynı anda canlı olarak internet üzerinden yayınlıyor. Bu canlı yayınlara cami içinde yapılan etkinlikler de dahil edildi.

Cami içinde ses, ısı ve görüntü ayarı gibi pek çok detay bu yeni teknolojik sistem ile kolaylıkla sağlanabiliyor. Visionary Solutions şirketinin İngiltere temsilcisi ile koordineli çalışan Müslümanlar, bu teknoloji ile şehrin de ilgi odağı oldu. Alınan bilgilere göre cami, ibadet saatleri dışında halkın da ziyaret ettiği bir yer haline geldi.

Hingeston Camisi, gelişmiş teknolojileri ile önümüzdeki günlerde dünyanın pek çok farklı noktasındaki İslam bilginleri ile konferans yapacaklarını duyurdu. Ayrıca benzer sistemi kullanan dünyanın farklı noktalarındaki camiler ile temas kuracaklar.

Avinteractive'in haberine göre bu teknoloji İngiltere'deki diğer camiler tarafından beğenildi. Pek çok cami bu teknolojiyi kendi camilerine de kurabilmek için zemin arıyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.