İngiltere'de 'alkolsüz bira ve şarap' da helal gıdadan sayıldı!

İngiltere'de 'alkolsüz bira ve şarap' da helal gıdadan sayıldı!

Her yaştan katılımcının yoğun ilgi gösterdiği Londra'daki Helal Gıda Festivalinde, helal gıda ürünleri başta olmak üzere, giyim, kozmetik, sağlık ve bankacılık da dahil çeşitli alanlarda çok sayıda stant yer aldı.

İngiltere'deki Müslüman toplumun yoğun ilgi gösterdiği "Helal Gıda Festivali", kapılarını ziyaretçilere açtı. Başkent Londra'da Müslümanların yoğun yaşadığı Tower Hamlets bölgesindeki Tobacco Dock sergi alanındaki festivalde katılımcılar Karayipler'den İtalya'ya kadar geniş yelpazedeki mutfaklara özgü tatların helal versiyonunu tadabiliyor.

Alkolsüz bira ve şarap!

Festival, suşiden dondurulmuş gıdaya, alkolsüz bira ve şaraptan şekerlemeye kadar çeşitli helal yiyecek ve içeceklerin yanı sıra finans, tekstil, turizm, sağlık ve eğlence sektörlerinden de firmaları Müslüman tüketicilerle bir araya getiriyor.

Adadaki Müslüman toplumun en fazla ziyaret ettiği etkinlikler arasında yer alan festival, 100'den fazla katılımcı firmaya ev sahipliği yapıyor. Her yaştan Müslüman vatandaşın büyük ilgi gösterdiği festivalde, özellikle helal hamburger ve helal hot dog gibi popüler yiyeceklerin satıldığı stantların önünde uzun kuyruklar oluşuyor.

Etkinlikle İngiltere'deki helal gıda pazarındaki çeşitliliğin artırılması, muhafazakar giyimi tercih eden modaseverlerin farklı markaları tanıması, finans ve turizm sektörlerinin Müslüman müşterilerin taleplerini karşılaması ve Müslümanların yaşam tarzına odaklı üreticilerin tüketicilerle buluşturulması hedefleniyor.

Girişi ücretli olup pazar günü sona erecek festivalde yemek pişirme kursları, en fazla acılı tavuk yeme yarışması, masaj koltukları, nargile köşeleri, canlı müzik performansları ve çocuklara yönelik çeşitli aktivitelere katılma fırsatları da sunuluyor.

Yaklaşık 3 milyon Müslüman'ın yaşadığı İngiltere'de bu sayının 2030'a kadar 5,5 milyona ulaşması öngörülüyor.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.