İngiltere Müslümanlarının İsrail'e bakışı onları rahatsız etti!

İngiltere Müslümanlarının İsrail'e bakışı onları rahatsız etti!

Musevi Politika Araştırmaları Enstitüsü, İsrail'e ve Yahudilere bakışa dair bir anket düzenledi, Müslümanlara iftira atmaktan geri kalmadı

Ömer Çiftçi'nin haberi:

RİSALEHABER-İngiltere'nin Başkenti Londra merkezli Musevi Politika Araştırmaları Enstitüsü, İngiltere genelinde 5 binden fazla vatandaş ile yaptığı anketin sonuçlarını yayınladı. Enstitü, Filistin'e yapılanları yok sayan bir yorum getirerek, ülke Müslümanlarını 'Anti Semitizm' ile suçlamayı ihmal etmedi.

Enstitünün Pazartesi günü yayınladığı rapor, bu yılın başlarında ve 2016'da yüz yüze görüşmeler ve çevrimiçi sorgulayıcılara dayalı olarak yapıldı. İsmi ise  "Çağdaş İngiltere'deki Anti-Semitizm" oldu.

Rapora göre İngiltere'de yaşayan Müslümanların yüzde 70'inden fazlası İsrail'in ve Siyonist politikalarının karşısında dururken, yüzde 17'si çekimser kaldı. Araştırmaya katılan Müslümanların sadece yüzde 13'ü ortada herhangi bir problem görmüyor.

Raporda İngiltere'deki Hristiyanların yüzde 80'inin İsrail'in ve Yahudilerin yaptıklarının bir sorun teşkil etmediğini söylüyor. Raporu hazırlayanların esas amacı ise, İsrail ve Siyonizm ile ilgili olumsuz görüş belirten Müslümanların 'Anti Semitizm' ile suçlanması. Rapor sonuçlarında Müslümanlar, ortada Filistin sorunu yokmuş gibi, ırkçılık ve Yahudi düşmanlığı ile suçlanmaya çalışılıyor.

JTA'ın haberine göre anketin benzerlerinin yapıldığı Rusya ve Almanya gibi ülkelere nazaran İngiltere'de yaşayan Hristiyanların İsrail'e bakışının daha olumlu olduğu raporda dikkat çeken başka bir detay.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum