İngiltere karma eğitimin zararlarını tartışıyor

İngiltere karma eğitimin zararlarını tartışıyor

İngiltere’de karma eğitim tartışmaları yeniden alevlendi

Risale Haber-Haber Merkezi

1440 yılında Kral VI. Henry tarafından kurulan İngiltere’nin en ünlü yatılı erkek lisesi Eton Lisesi’nin müdürü Tony Little, karma okulların çocukların masumiyetlerini erken yaşta kaybetmesine neden olduğunu söyleyerek karma eğitim tartışmalarını bir kez daha alevlendirdi.

Hürriyet yazarı Birce Bora'nın yazısına göre Eton College, Başbakan David Cameron, Londra Belediye Başkanı Boris Johnson, Canterbury Başpiskoposu Justin Welby, veliaht prens William gibi bir çok kişinin mezun olduğu okul.

Tarihi lisenin müdürü karma okullarda okuyan çocukların çok erken yaşta oldukça grafik cinsellik eğitimi derslerine girmek zorunda kaldığını ancak bu ihtiyacın erkek ya da kız okullarında yaşanmadığına dikkat çekti.

Little, ergenlik çağında karşı cinsle sürekli bir arada olmayan çocukların kendilerini bulmak, kendileri olmak için daha çok zamana sahip olduğunu ve bu durumun hem kişisel hem de akademik gelişimlerini hızlandırdığını belirtti.

Dubai’da bir eğitim konferansında konuşan Little’ın bu sözleri bir çok farklı nedenle karma eğitime karşı çıkan eğitmen, akademisyen ve din adamlarının da seslerinin bir kez daha duyulmasına neden oldu.

Karma eğitim karşıtları, “Kız öğrencilerin erkeklerin bulunmadığı okullarda daha fazla akademik başarı gösterdiğini, daha çok spor yaptığını ve fen, matematik gibi normalde erkeklerin domine ettiği alanlara daha çok ilgi gösterdiğini” söyledi. 

Little’a hak veren bazı uzmanlar da karma okullarda okuyan erkeklerin bale ve sanat gibi feminen olarak algılanan alanlarda çalışmaktan utandığını, erkek liselerinde ise çocukların ilgi duydukları her alanda sosyal baskı hissetmeden yoğunlaşabildiğini iddia etti.

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.