İngiltere imamları İslam adına 'Ulusal Konsey' kuracak

İngiltere imamları İslam adına 'Ulusal Konsey' kuracak

Avrupa'da eş zamanlı yayılan İslam Düşmanlığı tehlikesi ve terörizm tehlikesi İngiltere'de görev yapan imamları da harekete geçiriyor.

Ömer Çiftçi'nin haberi:

RİSALEHABER-Barcelona'da DEAŞ terör örgütü tarafından yapılan saldırının ardından Avrupa'da terörizm tehlikesi ile İslam Düşmanlığı tehlikesi eş zamanlı olarak yükseliyor. Bu durum İngiltere'de görev yapan imamları harekete geçirdi.

İngiltere'deki imamlar, hem Müslüman gençlerin terörizme sempati duymasını engelleyecek, hem de İslam karşıtlarının önyargılarına karşı çabuk karar ve yorum merci olabilecek ve Avrupa'daki Müslümanların koordinasyonunu daha iyi sağlayabilmek amacı ile 'İngiltere Müslüman Konseyi' kuracaklar. Bu ülke açısından bir ilk olacak.

Kurumun liderliğini Leeds şehrindeki Mekke Camii'nin İmamı Qari Asım yapacak. Asım, yaptığı açıklamada; "İngiltere'deki gençler arasında yükselen iki şey var; terörizme sempati veya İslam'a düşmanlık. Bunu engellemek istiyoruz. Bu konularda İngiltere genelinde yorum getirecek veya karar verecek bir otoritemiz yok. Bu da Müslüman gençlerimizin kafasındaki soru işaretlerini cevapsız bırakıyorlar. Müslüman olmayan gençler ise, İslam hakkında bilgisiz kişilerden duydukları ile yorum yapıyor" ifadelerini kullandı.

Reuters'in haberine göre, İngiltere Müslüman Konseyi adı düşünülen Ulusal Konsey, toplumsal ve dini pek çok konuda yorum yapacaklar. Örneğin namus cinayetleri, iklim değişikliği, obezite, terörizm, İslamiyet ile ilgili Kur'an-ı Kerim'de geçen esaslar bu konseyin ana konularını oluşturacak.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.