'İngiltere daha fazla sığınmacı alsın'

'İngiltere daha fazla sığınmacı alsın'

Mevcut sığınmacı krizine sebep olarak hükümetin önceki yıllarda yürüttüğü dış politikayı gösteren İngilizler, daha fazla sığınmacının alınması çağrısında bulundu.

İngilizler, hükümetlerinin 20 bin Suriyeli sığınmacıya kapılarını açma kararını yetersiz bulurken, insan hakları örgütleri de İngiltere Başbakanı David Cameron'ın planının "krize kapsayıcı bir çözüm bulunması çabalarını baltaladığını" savunuyor.

Londralıların çoğu, AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, İngiltere'nin önceki gün açıkladığı gelecek 5 yıl boyunca kamplarda bulunan 20 bin Suriyeliye kapılarını açma kararını memnuniyetle karşılarken, sığınmacı krizinde payı olduğunu düşündüğü ülkelerinin rakamı artırmasını istedi.

Soyadlarının yazılmasını istemeyen Londralılardan bilgi işlem müdürü Richard, mevcut sığınmacı krizinin İngiltere'nin Irak Savaşı'ndaki rolünden kaynaklandığını savunarak, "İngiltere, dolaylı yollardan DAEŞ'in kurulmasından da sorumlu. O nedenle hükümet yaptıklarının sorumluluğunu üstlenmeli ve daha fazla sığınmacıyı ülkeye almalı" dedi.

Richard, 800 bin sığınmacıyı almayı planlayan Almanya'nın yanında İngiltere'nin 20 bin kişiyi ülkeye almasının yeterli olmadığını vurgulayarak, "O nedenle daha fazlasını yapmalıyız. Ancak Almanya'nın bizden daha fazla toprağı olduğunu unutmayalım. Bu nedenle, alınacak kişi 800 bin değil belki ama kesinlikle 20 binden fazla olmalı" diye konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.