İngiltere camilerinde terörizme karşı proje başladı

İngiltere camilerinde terörizme karşı proje başladı

İngiltere Hükümetinin ve Britanya Müslüman Konseyi'nin ortaklaşa gerçekleştirdiği projenin ilk oturumu yapıldı.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Atölye çalışmaları şeklinde düzenlenen oturumların ilki Perşembe günü Westminster terör saldırısının yıl dönümüne de ithaf yapılarak Londra Müslüman Merkezi'nde gerçekleştirildi. Proje başarılı olursa 10 farklı cami veya islam Merkezi'nde daha atölye çalışmaları yapılacak.

Terör karşıtı çalışma, eski kıdemli Müslüman polis memuru Dal Babu ile güvenlik danışmanı olan Mike Howes'ın ortak projesi. 

Proje sadece camilerle sınırlı kalmayacak. Proje kapsamında toplumun pek çok kesimine güvenlik ve anti terör eğitimi verilecek. Bu eğitimler kapsamında öğretmenler, sosyal hizmet uzmanları, polisler ve gözetim görevlileri yer alacak.

Projenin ilk amacı terör konusunda Müslümanların damgalanmasının önüne geçmek. Bu nedenle projede ekseriyetle Müslümanlara görev veridi. En büyük görev ise camilere düşüyor. Bir sonraki atölye çalışması bu kapsamda Finsbury Park Camisi'nde yapılacak. 

Howes ve Babu, projelerini tasarlarken özel çalışma ofisi talep etti. Fakat bu talepleri reddedilince Britanya Müslüman Konseyi ile temasa geçtiler. Konsey bu teklifi kabul etti ve ikilinin çalışmalarına ev sahipliği yapması için camilerin kapılarını açtı.

Guardian'ın haberine göre, 2013 yılında emekli olmadan önce Büyükşehir polisi ile baş müfettiş olan Babu projeleri ile ilgili; "Projemiz, İngiltere için büyük tehdit haline gelmiş terörün etkilerini azaltacağı gibi, Müslümanların da potansiyel suçlu olmasının önüne geçecek. Bu kapsamda projemizde yer alan herkes toplumun her kesimine terör tehdidi karşısında nasıl davranması gerektiğine dair eğitimler veriyor. Bu konuda Camiler ile ortak çalışmak da bir başka mutluluğumuz" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum