İngiltere, başörtü serbest diye okulu kapatacaktı şimdi en ilerici ilan etti

İngiltere, başörtü serbest diye okulu kapatacaktı şimdi en ilerici ilan etti

İngiltere'nin Blackburn kentinde bulunan ve bir dönem öğrencilerinin kapalı olması nedeniyle kapatılma noktasına gelen Müslüman Kız Okulu

Ömer Çiftçi'nin haberi:

RİSALEHABER-İngiltere'nin Blackburn kentinde eğitim faaliyetlerine devam eden ve Müslümanlara ait olan Tauheedul Islami Kız Lisesi, İngiltere'de en fazla akademik ilerleme kaydeden okul ünvanına sahip oldu. İngiltere'de bir dönem kız ve erkek ayrı eğitim vermesi ve okul içinde İslam inancı gereği kızların kapalı olması nedeniyle eleştiri oklarının odağında olan Tauheedul Kız Lisesi, Taaheedul Eğitim Vakfı'nın bir kaç okulundan biri.

Vakfın okulları bir dönem eğitim kalitesi nedeniyle de eleştiriliyordu. Pek çoğu Bangladeş ve Pakistanlı olan eğitimcilere sahip okul, bu tartışmaların ardından büyük bir eğitim hamlesi başlatmaya karar vermiş.

Uzun zamandır devam eden eğitim atılımı başarılı olan okul, nihayet geçtiğimiz günlerde İngiltere genelinde en çok akademik atılım ve ilerleme kaydeden okul ünvanını kazanmayı başarmış durumda. Bunun sebebini Okul Müdürü Toby Young şöyle açıklıyor:

"Okulumuzun bu derece başarılı olmasının nedeni sadece İslami eğitim vermemiz değil, İslami eğitimin yanında bilim ve teknoloji alanları ile gramer alanlarında verdiğimiz eğitimlerin kalitesinin artması. Bu konuda İngiltere'deki pek çok önemli eğitimci ile birlikte çalıştık. Artık sadece Müslümanlara değil, İngiltere genelinde pek çok öğrenciye hizmet verecek hale gelebileceğiz" 

Vakıf Yöneticilerinden Hamid Patel ise; "Öğrencilerin her gün zamanında okula gitmesini sağlıyoruz. Eksik olduklarında, yokluğunun sebebini öğrenmek için sabah evlerine telefon ediyoruz ve durumlarında bir iyileşme olup olmadığını görmek için öğleden sonra tekrar arıyoruz. Kendilerini daha iyi hissediyorsa, gerekirse öğleden sonraki oturumlara katılmaları için ulaşım ayarlıyoruz" ifadeleri ile başarılarına giden yoldaki disiplinlerinden bahsetti.

The Times'ın haberine göre bir zamanlar eleştirilen ve kapatılması istenen bu okul, bugün İngiliz Eğitim Departmanı tarafından övülüyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.