İngiliz politikacılar islam düşmanı yazıya karşı birleşti

İngiliz politikacılar islam düşmanı yazıya karşı birleşti

Geçtiğimiz hafta ünlü İngiliz Gazetesi The Sun'da yayınlanan ve Müslümanlara karşı kışkırtıcı ve aşağılayıcı ifadeler kullanan makaleye karşı duyarlı İngiliz Politikacılar tarafından sert bir dille kınanıyor.

Ünlü İngiliz Gazetesi The Sun'da yayınlanan ve 'Müslüman sorunumuz' başlığı altında yer alan çirkin sözler ile Müslümanlara karşı insanları kışkırtma amacı güden iğrenç makalenin yankıları devam ediyor. Okuyucuların bile 'Nazi Almanyası dönemi' yazılarına benzettiği makale, İngiliz Politikacılar tarafından da kınanıyor.

The Sun Gazetesi'nden Trevor Kavanagh tarafından kaleme alınan makalede Müslümanlara atılan iftiralar Müslüman toplumu bir hayli rahatsız etti. Pek çok kişi, Nazi Almanyası döneminde yahudilere karşı yapılan iğrenç tavrın bu makale ile canlandırılacağından endişeli.

Bu duruma kayıtsız kalamayan duyarlı İngilizler ise tepkilerini yüksek sesle dile getiriyor. Son olarak, İngiltere'den 100 siyasetçi, bu ırkçı yazıya karşı açık bir mektup yazarak imzaladı. Mektupta Yeşiller Partili, Muhafazakar Partili, Liberal Partili ve İşçi Partili vekillerin imzası bulunuyor.

Mektupta yazarın dehşet verici ve kışkırtıcı üslubunun kabul edilemez olduğu, İngiltere'deki toplumu böylesine bölme amaçlı bir yazının cezasız kalmaması gerektiği vurgulandı.

dawn.com'un haberine göre The Sun Gazetesi tüm tepkilere rağmen bu yazının arkasında durmaya devam ediyor. Gazeteye göre bu yazı İslamofobik amaçlı değil. Gazeteye göre İngiltere'deki göçmen sorunu, göçmenlerin davranışları bu yazıda üsluplu (!) bir şekilde eleştiriliyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.