İngiliz polisinden İHA'lara kuş önlemi

İngiliz polisinden İHA'lara kuş önlemi

İngiliz polisi, suç amaçlı kullanılan uzaktan kumandalı helikopterlerle mücadele kapsamında eğitimli kuşlar kullanmayı planlıyor.

Londra Polis Teşkilatı Başkanı Sir Bernard Hogan-Howe, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Hollanda'da geliştirilen "insansız hava araçlarına (İHA) kartal önlemi"nin Londra'da uygulamaya geçirilmesi için çalışmalar yürütüldüğünü duyurdu.

Uzaktan kumandayla yönetilen İHA'ların suç olaylarındaki kullanımında artış yaşandığına vurgu yapan Hogan-Howe, bu cihazların engellenmesi çerçevesinde Hollanda merkezli şirket Guard From Above'ın (GFA) kartalları eğittiğini ve bu özel eğitimli kartalların havada cihazlara saldırarak düşmelerini sağladığını anlattı.

Hogan-Howe, hırsızlık gibi olaylarda evlerin içlerinin gözetlenmesi ve hapishanelere uyuşturucu sokulması için İHA'ların sıkça kullanıldığını belirterek, "Tüm yeni girişimci fikirler ilgimizi çekiyor. Hollanda polisinin kartal kullanma önlemini inceliyoruz" dedi.

İngiltere Adalet Bakanlığından daha önce yapılan bir açıklamada, geçen yıl İngiltere ve Galler'deki bazı hapishanelere İHA'larla cep telefonu ve uyuşturucu sokulduğunun tespit edildiği kaydedilmişti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.